Sivas’a Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Sivas’a Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor
Sivas'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programında yer alan, kontrolörlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, iş ve işlemleri ise İl Özel...

Sivas'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programında yer alan, kontrolörlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, iş ve işlemleri ise İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından sürdürülen kültür merkezinin inşaatı devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, inşaatı devam eden kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Kaya'ya inceleme gezisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya da eşlik etti. Kaya yüklenici firmadan sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaya burada yaptığı açıklamada,"Şehrimizde geniş kitlelere hitap edecek, yüksek katılımlı programlara büyük oranda imkan sunacak olan kültür merkezi projesini çok önemsiyoruz. Gerek aynı anda birçok kültürel faaliyete fonksiyonel hizmet edecek olması, gerekse de mimarı görüntüsü ile şehrimize çok yakışacak, anlamlı hizmetler sunacak bir eser ortaya çıkacaktır" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın karşısında bulunan 9 bin 600 metrekarelik alana inşa edilen kültür merkezi 2 bodrum, 1 zemin ve 2 normal kattan olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak. Zemin katın inşaat alanı toplam 2 bin 540 metrekareden oluşacak ve 745 kişilik salon ve sahne bu katta bulunacak. Bu bölümde salon ve sahneye hizmet edecek bölümler de bulunacak.

Sivas’a Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Sivas’a Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Sivas’a Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.