İzmir Ticaret Odası’ndan Turizmde Uzakdoğu Atılımı

İzmir Ticaret Odası’ndan Turizmde Uzakdoğu Atılımı
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Çin ve Japonya'ya alternatif turizmi tanıtacaklarını ve bu noktada atağa geçeceklerini belirtti.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Çin ve Japonya'ya alternatif turizmi tanıtacaklarını ve bu noktada atağa geçeceklerini belirtti.

İzmir Ticaret Odası (İTO) eski binasında son kez meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO bünyesinde 2015'te kurulan Turizm Müdürlüğü'ndeki personelin son iki yılda 17 ülkede 28 şehri dolaştıklarını belirterek, "Bu yıl sonuna kadar toplam 19 fuara gidilmiş olacak. Ekim ayı içerisinde Fransa'dan yaklaşık 20 kişilik bir turizm heyeti bekliyoruz; ayrıca yakın zamanda Rusya'dan Rus Gastronomi televizyonu temsilcilerini İzmir'e getireceğiz" dedi.

Uzakdoğu'ya turizm programı

Turizmde Çin ile ilişkileri geliştireceklerine işaret eden Başkan Demirtaş, şunları söyledi:

"Çinliler için deniz değil, tarih ve gastronomi turizmi daha çok önemi taşıyor. Onlar için de ayrı bir turizm programı oluşturacağız. Uzakdoğu'da sanal ortamda İzmir'i tanıtmak için bir firmayla çalışıyoruz. Çin'de dijital medya kampanyasına başlıyoruz. Uzakdoğu pazarına Muğla, Denizli belediye başkanlarıyla birlikte birlikte gitme planımız var. Yabancılar Pamukkale'yi, Efes'i bildiğini fakat İzmir'i tanımıyor. Biz bu insanları İzmir'e getirmek zorundayız. Turizm müdürümüz, Japonya'da Japonya Turizm Bakanı ve Jata temsilcilikleri ile görüştü. Artık turizm sektöründe pazarlama dinamikleri değişti; agresif çalışılıyor. Biz de Uzakdoğu pazarında çok agresif çalışacağız ve İzmirimizi tanıtacağız."

Turizmcilere kümelenme ve start up projeleri

Uzakdoğu turisti için roadshow ve tematik turizm rotası anlamında zeytin ve bağ yolunu sunmak istediklerini dile getiren Başkan Demirtaş. "Böyle bir etkinlik, Uzakdoğulu grupların ilgisini çeker. Ocak ya da Şubat ayında Japonların seyahatinde etkili, karar verici birlik ve kuruluşları İzmir'e getirmek için çalışacağız. Çin ve Japonya için terzi işi rotalar lazım. İzmir, Denizli, Muğla gibi iller ile tur tanıtım broşürü hazırlatacağız. Turizmcilerimiz için kümelenme ve start up projeler geliştireceğiz. Birbiri ile gruplanacak konaklama ve turizmci üyelerimiz özel turlar hazırlayacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Demirtaş, İzmir Ticaret Odası tarafından restorasyon karşılığında kiralanan Başdurak-Kemeraltı Turistik El Sanatları Çarşısı'nda alışverişin başladığını ve buranın İzmirlilerin ve kente gelen turistlerin uğrak merkezi olacağını dile getirdi.

Bakan Özhaseki'ye kentsel dönüşüm dosyası

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katıldıklarını hatırlatan Demirtaş, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşerek kendisine odaların da kentsel dönüşüm projelerine girmesi gerektiğini anlattıklarını belirterek, taleplerinin yanıt bulacağına inandığını söyledi.

İzmir Ticaret Odası’ndan Turizmde Uzakdoğu Atılımı

İzmir Ticaret Odası’ndan Turizmde Uzakdoğu Atılımı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.