İsrail askerleri Mescid-i Aksa önünde bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri Mescid-i Aksa önünde bir Filistinliyi öldürdü
İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın önünde bir Filistinliyi İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı iddiası ile öldürdü.

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın Meclis Kapısı girişinde, bir Filistinliyi İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı iddiası ile öldürdü. Hayatını kaybeden kişinin kimliği henüz belirlenemezken, edinilen bilgilere göre İsrail askerleri Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatarak giriş ve çıkışları engelledi. İsrail askerlerinin ayrıca Kudüs’teki Şam Kapısı’nı da kapatarak bölgedeki vatandaşlara saldırdığı aktarıldı. 

Filistinliler İsrail askerleri tarafından kapatılan Mescid-i Aksa önünde eylem yaptı

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya giriş çıkışları durdurması üzerine Filistinliler, akşam namazını El-Asbat kapısının önünde kılıp, sonrasında oturma eylemi düzenledi. 

İsrail askerleri bugün bir Filistinliyi İsrail polisine bıçakla saldırdığı iddiasıyla öldürdükten sonra Mescid-i Aksa'yı kapattı. Filistinliler Mescidi Aksa'nın kapatılması nedeniyle akşam namazını El-Asbat kapısının önünde kıldı. Filistinliler kıldıkları akşam namazının ardından Mescidi Aksa'nın kapılarının açılması için El-Asbat kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. El-Asbat kapısı önünde eylem yapan protestocular kararlı olduklarını belirterek, Lebbeyk duasını okuyup tekbir getirdiler. 

Filistin’den İsrail’in Mescid-i Aksa’yı kapatması hakkında açıklama

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’yı kapatmaları üzerine acil bir toplantı düzenledi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatarak camiye giriş çıkışları durdurması üzerine acil bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantı sonrası Filistin Başkanlık Ofisi’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada İsrail tarafının Mescid-i Aksa'yı kapatarak cami çalışanlarını çıkartması başta olmak üzere son dönemde attığı adımlar hakkında uyarıda bulunuldu. İsrail’in Mescid-i Aksa’nın dini ve tarihi statüsünü değiştirmek üzere atacağı her adımın bölgedeki tansiyonu arttıracağı ifade edildi. 

İsrail askerleri bugün bir Filistinliyi İsrail polisine bıçakla saldırdığı gerekçesi ile öldürmüş, daha sonra ise Mescid-i Aksa’yı kapatmıştı. Bunun üzerine cami cemaati namazlarını Mescid-i Aksa’nın kapısı önünce kılmış ve sonrasında oturma eylemi düzenlemişti. 

İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın kapatılmasını protesto eden Filistinlilere müdahale etti

Mescid-i Aksa’nın İsrail askerlerince kapatılmasını protesto eden Filistinlilere İsrail polisi müdahalede bulundu.
İsrail polisi, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatarak giriş çıkışları durdurmasını protesto eden Filistinlilere müdahale etti. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın Aslanlı Kapısı’nda protesto düzenleyen grubu dağıtmak için ses bombası ve biber gazı kullandığı aktarıldı.

İsrail askerleri bugün bir Filistinliyi İsrail polisine bıçakla saldırdığı gerekçesi ile öldürmüş, daha sonra ise Mescid-i Aksa’yı kapatmıştı. Bunun üzerine cami cemaati namazlarını Mescid-i Aksa’nın kapısı önünce kılmış ve sonrasında oturma eylemi düzenlemişti.

Muhammed Rabah-Hamad Alnajjar 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.