İsrail, Gazze'nin Kuzeyinde Balon Taşıyan Gençleri Bombaladı

İsrail, Gazze'nin Kuzeyinde Balon Taşıyan Gençleri Bombaladı
İsrail ordusu yanan uçurtma ve balon taşıdığı ileri sürülen gençlere yönelik hava harekatı düzenledi.

İsrail ordusu yanan uçurtma ve balon taşıdığı ileri sürülen gençlere yönelik hava harekatı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi gelmedi. İsrail askerleri 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere katılan 180'den fazla Filistinliyi şehit etti.

İSRAİL ORDUSU, EBU SAFİYYE BÖLGESİNDEKİ SİVİLLERİN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRDI

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyine hava saldırısı düzenledi. İddialara göre İsrail savaş uçağı Gazze Şeridini'nin kuzeyindeki Ebu Safiyye sınır bölgesinde sivillerin üzerine bomba yağdırdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair henüz açıklama yapmadı.

YANAN UÇURTMA VE BALON TAŞIYAN GENÇLER BOMBALANDI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da bir askeri uçağın Gazze Şeridi'nde "yanan uçurtma ve balon taşıdığı" iddia edilen gençleri bombaladığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adıyla barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri, "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivillerin üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 180'den fazla Filistinli şehit oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.