İstanbul Boğazı'ndaki Yalıya Çarpan Geminin Telsiz Konuşmaları Ortaya Çıktı

İstanbul Boğazı'ndaki Yalıya Çarpan Geminin Telsiz Konuşmaları Ortaya Çıktı
İstanbul Boğazı'nda makine arızası yaşayan Malta bayraklı yük gemisi Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı.

İstanbul Boğazı'nda makine arızası yaşayan Malta bayraklı yük gemisi Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı.

ÇARPMADAN ÖNCEKİ TELSİZ KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Çarpışma anında gemi ile sahil güvenlik arasında yaşanan telsiz konuşmaları ise şu şekildeydi;

Kıyı Emniyeti: Demirleyebilirsiniz. Tamam.Kurtarma 3: Harun Kaptan, Tam yol geliyorum üzerinize.Klavuz Kaptan: Sancak demiri funda edeceğim, kaptan etmiyor. Bütün sorumluluk bende diyor.Kıyı Emniyeti:Harun kaptan dümen dinliyor mu şu anda?Kılavuz Kaptan: Dümen dinlemiyor. Sahile oldukça yaklaştık. Çarpacak gemi büyük bir ihtimalle. Sancak demiri iki kilit tutmaya çalışıyorum. Kıç sahile yaslasın diye.Kıyı Emniyeti:Kurtarma 3, şu an tam yolda mısınız?Kurtarma3: Doğrudur tam yolda ilerliyorum.Klavuz Kaptan: Makine tam yol verdi ama mümkün değil kurtaramayız. Sahile çarpacağız.Kıyı Emniyeti:Harun Kaptan dümen dinlemiyor anlaşıldı, demir atamıyor musunuz?Klavuz Kaptan: Kaptana iki kere söyledim atmadı. Şimdi sancak demiri atıyoruz.Kıyı Emniyeti:Tamam bir an önce atın. Emergency dümen de mi çalışmıyor? Alamıyor musunuz dümeni sancağa?Klavuz Kaptan: Şu anda hiçbir şey çalışmıyor, tam yol yalıya doğru gidiyoruz. Çok sert bir şekilde çarpacağız.

Kazanın hemen öncesinde kılavuz kaptanın telsiz konuşması o anlarda gemide yaşanan gergin anları gözler önüne serdi.

"YALIYA ÇARPACAĞIZ"

Kılavuz kaptanın, telsiz konuşmalarında demir attıklarını ancak yine de çok sert bir şekilde yalıya çarpacaklarını söylediği duyuluyor.

İstanbul Valiliği: Boğaz'daki Kazada Can Kaybı ve Deniz Kirliliği Olmadı!İstanbul Valiliği: Boğaz'daki Kazada Can Kaybı ve Deniz Kirliliği Olmadı! Boğaz'daki Kazayı Teknedeki Yolcular Çığlıklar İçerisinde İzledi! Korku Dolu Anlar KameradaBoğaz'daki Kazayı Teknedeki Yolcular Çığlıklar İçerisinde İzledi! Korku Dolu Anlar Kamerada Yalının Yanındaki Çay Bahçesinde Oturanlar Üstlerine Gelen Gemiyi Görünce Kaçacak Yer AradıYalının Yanındaki Çay Bahçesinde Oturanlar Üstlerine Gelen Gemiyi Görünce Kaçacak Yer Aradı Boğaz'daki Gemi Kazasının Nedeni Belli Oldu: Makine ArızasıBoğaz'daki Gemi Kazasının Nedeni Belli Oldu: Makine Arızası Yüreklerin Ağza Geldiği An! Boğaz'da Geminin Yalıya Çarpma Anı KameradaYüreklerin Ağza Geldiği An! Boğaz'da Geminin Yalıya Çarpma Anı Kamerada Boğaz'daki Kaza Kanal İstanbul Projesi'nin Önemi ve Gerekliliğini Ortaya ÇıkardıBoğaz'daki Kaza Kanal İstanbul Projesi'nin Önemi ve Gerekliliğini Ortaya Çıkardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.