Odunpazarı’nda Velilere Yeni Sınav Sistemi Anlatıldı

Odunpazarı’nda Velilere Yeni Sınav Sistemi Anlatıldı
Odunpazarı Belediyesi, Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Eskişehir Şubesi ile birlikte veliler...

Odunpazarı Belediyesi, Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Eskişehir Şubesi ile birlikte veliler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, çocukların iyi bir eğitim alabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi Kırmızıtoprak Halk Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda eğitim de yaşanan son gelişmeler ve yeni sınav sistemleri masaya yatırıldı. Çok sayıda velinin katıldığı toplantıda bilgilendirme, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan tarafından yapıldı. Bilgilendirme toplantısında özellikle TEOG yerine getirilen yeni sistemin nasıl işleyeceği ve yaşanacak sıkıntılar üzerinde duruldu.

1 milyon 180 bin öğrencinin yüzde 10'u nitelikli okullara gidebilecek

Yeni sistemde okulların nitelikli ve niteliksiz olarak ikiye ayrıldığını kaydeden Alkan, okul listelerinin ise 2018 yılı Mayıs Ayında açıklanacağını belirtti. Nitelikli okulların sınavlarına 8'inci sınıf öğrencilerinden isteyenlerin girebileceğini ifade eden Alkan, 1 milyon 180 bin öğrencinin yüzde 10'unun nitelikli okullara gidebileceğini söyledi. Eskişehir'de yaklaşık 10 bin 8'inci sınıf öğrencisinin olduğunu vurgulayan Alkan, "Eskişehir'de nitelikli okul listesine aday 4 tane fen lisesi, 3 proje okulu, 2 de sosyal bilimler lisesi var. Sınav da öğrenciler, 135 dakikada 90 soru çözmek zorunda. Öğrenciler, 20 fen, 20 matematik, 20 Türkçe, 10 inkılap

tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 10 yabancı dil sorusu ile karşılaşacak. Sınavda açık uçlu soru ise olmayacak ve liseye geçişte okul başarı ortalaması dikkate alınmayacak. Kalan yüzde 90 öğrenci, adrese dayalı sistemle okullara gidebilecek" dedi.

Bu sistemle özel okullara tercih artacak

Adresine yakın sistemde 9 seçenek sunulacağını belirten Alkan, öğrencilerin bu 9 seçenekten 5 tanesini tercih edebileceğini dile getirdi. Alkan, yerleştirmenin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağını anlattı. Yeni sınav sisteminin öğrenciler üzerindeki stresi azaltmadığını vurgulayan Faik Alkan, "Yüzde 10'luk sisteme girmek isteyen öğrencinin stresi artacak. Bu sistemle özel okullara tercih artacak. TEOG tartışmalarının arka planı deşifre oldu. Yoksulların çocukları pansiyonlu İmam Hatip Liselerine yönlendirilecek. Devlet, eğitime daha az para harcayacak" diye konuştu.

Yetkililer, bilgilendirme toplantılarının Odunpazarı Belediyesi'nin diğer Halk Merkezlerinde de yapılacağını söyledi.

Odunpazarı’nda Velilere Yeni Sınav Sistemi Anlatıldı

Odunpazarı’nda Velilere Yeni Sınav Sistemi Anlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.