İstanbul Seçimleriyle İlgili Soruşturmada 43 Kişinin Fetö'yle İrtibatı Tespit Edildi

İstanbul Seçimleriyle İlgili Soruşturmada 43 Kişinin Fetö'yle İrtibatı Tespit Edildi
31 Mart seçimlerindeki usulsüzlükler iddiaları nedeniyle yapılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ ile irtibatı tespit edildi.

31 Mart seçimlerindeki usulsüzlükler iddiaları nedeniyle yapılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ ile irtibatı tespit edildi. İstanbul'daki seçim usulsüzlüğü soruşturmasında 43 şüpheliden 2'sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41'inin Bank Asya'ya para yatırdığı belirlendi.

FETÖ İLE İRTİBATLARI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yerel seçimlerde sandık sayımlarında ve veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan şikayetler üzerine sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada, şüphelilerin FETÖ ile irtibatını ortaya çıkaran ilginç bilgilere ulaşıldı.

2'Sİ BYLOCK KULLANICISI

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2'sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

41'İ BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞ

Şüphelilerden 41'inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'daki hesabına para yatırdığı belirlendi.

Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2'sinin ayrıca FETÖ'ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ'ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı.

Yürütülen adli soruşturma kapsamında, incelemeler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.