'İstanbul Sözlesmesi tartışılmalı'

'İstanbul Sözlesmesi tartışılmalı'
Kamu dışında yer alan şikâyetlere yönelik özel raporlama yetkileri olduğunu söyleyen Malkoç “İstanbul Sözleşmesi konusunda bize müracaat geldiği takdirde incelemeye alırız. Milyonları etkileyen bir durum ama yeterince tartışılmadı. Acıları ve sıkıntıları ortaya çıkınca konuşur olduk” dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türk aile yapısını bozduğu gerekçesiyle eleştirilen İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Malkoç, “Aileyi, çoluk çocuğu yani milyonları etkiliyor. Bulgaristan, Macaristan gibi ülkeler imzalamadı. Biz acıları ve sıkıntıları ortaya çıkınca konuşur olduk” dedi.
Gazetemizi ziyaret eden Şeref Malkoç, KDK'nın çalışmalarıyla ilgili sorularımızı cevapladı. “Türkiye bu kurumu yeni tanıyor, tanıdıkça seviyor” ifadesini kullanan Başdenetçi Malkoç, “Şikâyetim var” diyen herkesin talebini değerlendirdiklerine belirtti; harç parası, bilirkişi veya tanık parası gibi bir işlem ücreti almadıklarını söyledi. Malkoç'un açıklamaları şöyle:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.