İstanbul'da Askeri Helikopter Düştü! 4 Askerimiz Şehit Oldu

İstanbul'da Askeri Helikopter Düştü! 4 Askerimiz Şehit Oldu
İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine askeri helikopter düştü.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine askeri helikopter düştü. Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 4 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ YERDE YANGIN ÇIKTI

Helikopterin düştüğü bölgede yangın çıktı. Oldukça yoğun alev ve dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sitenin içerisinde kaç kişi olduğu henüz belli değilken, çevredeki vatandaşların yardımcı olmak üzere olay yerinde oldukları öğrenildi.

"ASKERİ HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPARKEN DÜŞTÜ"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, düşen helikopterle ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadelerini kullandı.

"4 ASKERİMİZ YARALI OLARAK HASTANEYE SEVK EDİLMİŞTİR"

Vali Yerlikaya, düşen helikopterde yaralı askerler olduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir." dedi.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada, "Aldığımız bilgilere göre Sancaktepe - Çekmeköy sınırında bir helikopter düştü. Temenni ediyoruz bir can kaybı olmasın. Çok sayıda ambulans orada. Bizim Sancaktepe Belediye ekiplerimiz şu anda olay yerindeler. Sayısal olarak net bir bilgi yok, ancak bizim İnönü Mahallesi'ne komşu bir bölge. Düştüğü yer sitenin içerisi. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde." ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, katıldığı canlı yayında 1 askerimizin şehit olduğunu, 3 askerimizin ise yaralandığını açıkladı.

BAŞSAVCILIK, OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

"MAALESEF 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çekmeköy'de düşen helikopterle ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, "Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait askeri helikopter bilinmeyen nedenle Çekmeköy Kirazlıdere'de site içine maalesef düştü. 2 dakika içinde müdahale ettik. Maalesef 4 askerimiz şehit oldu. Milletimizin ordumuzun başı sağ olsun. Olayla ilgili tahkikat başladı. Herhangi bir yaralı yok. Düştüğü yerde de sivil yaralı veya ölü yok." dedi.

MECLİS BAŞKANI YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy'de düşen helikopterde 4 askerin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da kazayla ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Albayrak, "Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

"SON ANDA GÖSTERDİKLERİ KAHRAMANLIĞI UNUTMAYACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, helikopter kazasında hayatını kaybeden 4 askerle ilgili, "Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Altun, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu, " İstanbul Çekmeköy'de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Havacılık Havaalanı'ndan havalanan helikopterin Sultangazi Caddesi'ndeki Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu'nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şehit askerlerin Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar olduğu öğrenildi.

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

HELİKOPTER KAZASINDA 5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTU

Kasım ayında da İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düşmüştü. Kazada 5 askerimiz şehit olmuştu.

İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Sitede Büyük Panikİstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Sitede Büyük Panik İşte İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Yerden İlk Fotoğraflarİşte İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Yerden İlk Fotoğraflar İstanbul'da Son 21 Yılda, 6 Helikopter Düştüİstanbul'da Son 21 Yılda, 6 Helikopter Düştü TBMM Başkanı Yıldırım ve Bakan Albayrak, Helikopter Kazasıyla İlgili Taziye Mesajı YayınladıTBMM Başkanı Yıldırım ve Bakan Albayrak, Helikopter Kazasıyla İlgili Taziye Mesajı Yayınladı İstanbul'da Düşen Helikopter Böyle Görüntülendiİstanbul'da Düşen Helikopter Böyle Görüntülendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.