29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni
Antalya'nın marka fuarı 29'uncu HotelEquipment'ta, Hotel Design Show heyecanı 2018'de de devam ediyor.

Antalya'nın marka fuarı 29'uncu HotelEquipment'ta, Hotel Design Show heyecanı 2018'de de devam ediyor. Fuar kapsamında kurulacak 10 odada 10 farklı iç mimari grubun tasarımlarını sergileyeceği Hotel Design Show 2018'in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bu sene retro temasıyla sergilenecek etkinlik için otel yöneticileri ve yatırımcılarına çağrı yapıldı.

ANFAŞ-Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından 29'uncu kez hayata geçirilecek HotelEquipment-Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nın sevilen etkinliği Hotel Design Show 2018'de tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğin yeni dönemdeki içeriği ve detaylarına ilişkin Antalya Expo Center'da tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, POYD-Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya İç Mimarlar Odası Başkanı İlker Biner, AKTOB-Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı, Yönetim Kurulu Üyesi İçmimar Buket Şanlılar Özcan, Yönetim Kurulu Üyesi İç Mimar Serkan Eşmeli katıldı.

"Her şey Antalya için"

Toplantıda konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ olarak hayata geçirilen organizasyonlarla Antalya'yı kalkındırmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Biz ANFAŞ olarak kentimizin ekonomisini canlandıracak etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Biz buraya gönlümüzü verdik. Burası Antalya'nın fuarı, burası Türkiye'nin fuarıdır. ANFAŞ Antalya'nın dünyaya açılan kapısıdır. Biz burayı hep birlikte el ele geliştireceğiz. Her şey Antalya için" dedi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "Hotel Design Show heyecanı 2018'de de devam edecek. Otel yatırımcısı, turizm işletmecisi, mimarlar, iç mimarlar ve müteahhitler ve çok sayıda sektör profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiği Hotel Design Show'un bu yıl 3'üncü kez organize ediyoruz. Bu etkinlik HotelEquipment'ın en çok ilgi çeken etkinliğiydi. Bu sene de Hotel Design Show sektörün modasına yön verecektir" şeklinde konuştu.

Kış aylarında 1,6 milyon turist

Fuarcılığın kent ekonomisine olan katkısı hakkında sunum gerçekleştiren Murat Özer, yaz sezonunun bitmesiyle birlikte Antalya'da başlayan turizmi çeşitlendirme çalışmalarında ANFAŞ olarak fuar turizmini başlattıklarını ifade etti. Özer, "Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı 4 mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 avronun 85 avrosu kente katkı koymaktadır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 27 fuar ile birlikte 1,6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ'ta ağırlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"Yurt dışı tanıtımı artırıldı"

ANFAŞ Fuarları hakkında bilgi veren Özer, "Fuar kapsamında geçekleşecek etkinlikler, yurt dışından gelecek alım heyetleri ve ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor. 29'uncu HotelEquipment'ta BAİB- Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği aracılığıyla Bulgaristan, Filistin, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Umman'dan, BAKA-Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile Kuzey Afrika (MENA), Orta Doğu ve Arap Yarımadası bölgesine ait Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Yemen'den, DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu iş birliği ile İran'dan 100'ün üzerinde profesyonel alım heyeti getirilecek. ATSO-Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ANFAŞ'ın yurt dışındaki acente iş birliktelikleriyle; Almanya, Balkanlar (Arnavutluk, Bosna - Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, İran, K.Irak, Letonya, Mısır, Özbekistan, Tayland ve Tunus'tan profesyonel ziyaretçi ve alım heyetleri getirilecek" diye konuştu.

Özer, "Yurt dışı çalışmalarının yanı sıra yurt içinde Ekonomi Bakanlığı, TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odalarından, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, GİMAT-Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, TAFED-Türkiye Aşçılar Federasyonu, ANFAŞ'ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 25 hedef ilde yaptığı gerçekleştirdiği basın ve sektör toplantıları aracılığıyla; 81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleri getirilecek" ifadelerini kullandı.

"Özel tasarımlar konaklama sayısını etkiliyor"

Özer'in ardından proje ile ilgili sunum gerçekleştiren Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı, otel tasarımlarının, konaklama sayısının artışını etkilediğini ifade etti. Hotel Design Show'un misyonu hakkında konuşan Taşçı, "Hotel Design Show sanıldığının aksine bir yarışma değil. Etkinliğin asıl amacı; konaklama alanında yapılan iç mimar çalışmalarının uluslararası arenada tanıtılmasıdır. Bununla birlikte konaklama sektöründe otel iç mimar tasarımına dikkat çekmek, iç mimarlık mesleğinin geliştirilerek iş birlikteliklerini sağlamak gibi hedeflerimizi bu etkinlikle gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Etkinlik için 3 sene önce yola çıktıklarından bugüne ciddi yol kat ettiklerini söyleyen Antalya İç Mimarlar Odası Başkanı İlker Biner, "Bu sene 3'ücü kez Hotel Design Show'u gerçekleştiriyoruz. Bundan 3 sene önce amatör olarak başladığımız bu etkinlik, kısa sürede hızlı yol kat etti. Mesleğimizin gelişmesi için biz bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğin geliştirilmesi için çaba gösteren ANFAŞ'a ve Talya Ajans'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hotel Design Show'un otellerin yenilenmesi için çok önemli olduğunu ifade eden POYD Başkanı Hakan Duran, yatırımcılara etkinliğe katılmaları için çağrı yaptı. Duran, "Bizlerin turizmdeki kalitemizi arttırabilmemiz için yeniliği takip etmemiz gerekiyor. Otellerimiz eskimeye başladı. Ben bu etkinlikten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tüm otel yöneticilerin ve otel yatırımcılarının mutlaka bu etkinliğe katılarak yeniliğe önem vermesi lazım. Ben iç tasarıma çok önem veriyorum. Bence her otelde bir iç mimarın yer alması gerekiyor. ANFAŞ'ın yapmış olduğu bu organizasyonlardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Antalya otelleri yenilenmeli"

Antalya'daki turistik tesislerin modanın gerisinde kaldığını ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, yeni yatırımlar yerine, otellerin yenilenmeye gitmesi gerektiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ANFAŞ fuarlarına verecekleri desteğin devam edeceğini ifade eden Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ise HotelEquipment ve FoodProduct'tın eş zamanlı gerçekleşmesinin farklı bir sinerji oluşturacağını söyledi.

ANFAŞ, TMMOB İç Mimarlar Odası ve Talya Ajans tarafından organize edilen Hotel Design Show'da; fuar alanı içerisinde bin metrekarelik alanda, 10 otel odası, karşılama bankosu ve lobiden oluşan özel alan kurulacak. TMMOB İç Mimarlar Odası'na üye 10 farklı iç mimari grup tarafından projelendirilen 10 farklı otel odası, uygulamaya sponsor olacak tedarikçiler ile işbirliği içerisinde tamamlanarak HotelEquipment Fuarı ile birlikte açılacak. Fuar bitimine kadar devam eden bu etkinlik yurt içi ve yurt dışından gelecek olan turizm yatırımcısı ile işletmecilerinin en çok ziyaret edeceği bölüm olacak.

Retro rüzgarı esecek

Her sene farklı bir temayla kapılarını açan Hotel Design Show, bu yıl da otellerin konseptini belirlemeye devam edecek. Organizasyonun detayları için bir araya gelen etkinlik komitesi; bu yıl ki Hotel Design Show'un tasarım temasını "Retro" olarak belirledi. Bu yıl retro rüzgarının eseceği organizasyon, özel çağrılan sektör profesyonelleri ve ziyaretçileri bir araya getirecek.

Bu yıl 29.HotelEquipment; gıda sektörünün önde gelen organizasyonu 25. FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda alan yetersizliği nedeniyle farklı tarihlerde gerçekleştirilen fuarlar, bu yıl yüzde yüz büyüyerek 20 bin metrekareden 40 bin metrekare kapalı 20 bin metrekare açık olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik alana ulaşan Antalya Expo Center sayesinde tek çatı altında gerçekleştirilecek. Katılımcı ve ziyaretçi profilleri benzerlik gösteren fuarlar, sektörün talebi doğrultusunda 17-20 Ocak 2018 tarihilerinde eş zamanlı olarak kapılarını açacak. Fuara katılan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair tüm paydaşlara, ikili iş görüşmelerine, etkinliklere, konferanslara eş zamanlı olarak ulaşabilecek.

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

29. Hotelequipment’ta Tasarım Şöleni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.