İstanbul'u 20 milyon lale renklendiriyor

İstanbul'u 20 milyon lale renklendiriyor
Baharın gelişiyle birlikte İstanbul’un çeşitli yerlerine dikilen 20 milyon lale şehri adeta gelin gibi süsledi. Milyonlarca lalenin Emirgan Korusunda oluşturduğu eşsiz manzara havadan çekilen görüntülerle kendine hayran bıraktı.

Orta Asya'dan Anadolu'ya, kilimlerden tablolara, bahçelerden parklara kadar Türk kültürünün önemli bir sembolü olan lale, İstanbullularla yeniden buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti 20 milyon lale ile adeta bir gelin gibi süsledi. İstanbul'un dört bir köşesindeki koru ve parklarda milyonlarca lale özenle hazırlanan desenlerin şeklinde dikildi.

Özellikle Emirgan Korusu'nda açan laleler seyrine doyum olmaz bir manzara oluşturdu. Lalelerin oluşturduğu rengarenk görüntüler havadan da görüntülendi. Koruda bulunan ağaçların arasında beliren figürler şeklinde dizilen laleler kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradıkları turistik yerlerden birisi olan Emirgan Korusundaki lalelerin zarar görmemesi için fotoğraf çekilirken lalelerin içerisine girmeye çalışanları güvenlik görevlileri anında uyardı. Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı'nda bazı sokaklar, parklar, bahçeler ve meydanlar lale ile rengarenk bir manzaraya kavuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.