Isubü Ev Sahipliğinde ’Yenilenebilir Enerji’ Konulu Yaz Kursu Tamamlandı

Isubü Ev Sahipliğinde ’Yenilenebilir Enerji’ Konulu Yaz Kursu Tamamlandı
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Avrupa Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu tarafından Isparta'da 29 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen "Yenilenebilir Enerji" konulu yaz kursa destek verdiklerini söyledi.

Avrupa Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu (BEST Isparta) tarafından düzenlenen "Yenilenebilir Enerji" konulu yaz kursu, 29 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında IBUSÜ Teknoloji Fakültesi'nde gerçekleşti.

12 farklı ülkeden 20 mühendislik öğrencisinin katıldığı kursta, "Temel Termodinamik", "Isı Transferi", "Hidroelektrik", "Güneş Enerjisi", "Rüzgâr Enerjisi", "Biyogaz ve Jeotermal Enerji" konuları hakkında bilgi verildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği dersliklerinde gerçekleşen eğitimlerin ardından "Zorlu Enerji Jeotermal Enerji Santrali", "CW Enerji ve Fina Enerji Uluborlu Rüzgâr Santrali"ne teknik geziler düzenlendi.

Denizli, Antalya ve Uluborlu'daki gezilerde öğrencilere teorik bilgilerin uygulamaları gösterilirken staj ve iş imkanları ile ilgili de bilgi verildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, bu tarz eğitimlere verdikleri desteği vurgulayarak üniversite olarak yabancı öğrenci hareketliliği ile bu tarz eğitimlerin her sene uygulanacağını söyledi.

Isubü Ev Sahipliğinde ’Yenilenebilir Enerji’ Konulu Yaz Kursu Tamamlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.