İtalya’dan Körfez’e hava savunma yardımı
ABD-İsrail iş birliğinde İran’a başlatılan saldırılar, Orta Doğu’ya sıçradı. İran’ın saldırılara misilleme olarak Körfez ülkelerine saldırı düzenlemesi Avrupalı ülkeleri harekete geçirdi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalyan radyosu RTL 102.5’e verdiği röportajda Körfez ülkelerine hava savunma yardımı göndermeyi planladıklarını belirtti. Meloni açıklamasında, "Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya gibi İtalya da Körfez ülkelerine özellikle hava savunması konusunda yardım göndermeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.
İtalyan başbakan, "Bu yalnızca onların dost ülkeler olmasından dolayı değil, aynı zamanda bölgede on binlerce İtalyan’ın yaşaması ve orada yaklaşık 2 bin İtalyan askerinin konuşlandırılmış olması nedeniyle" dedi.
Giorgia Meloni Orta Doğu’daki durumu "endişe verici" olarak tanımlarken, uluslararası hukukun giderek daha belirgin bir şekilde ihlal edildiğini söyledi. İtalyan başbakan, "Özellikle İran’ın ölçüsüz tepkisiyle birlikte gelişen çatışma endişe verici. İran, nükleer anlaşması için çaba göstermiş olanlar da dahil olmak üzere tüm komşu ülkeleri bombalıyor ve bu durum öngörülemeyen sonuçlar doğurabilecek bir tırmanma riskini beraberinde getiriyor. Ve elbette bunun İtalya üzerindeki yansımalarından endişe duyuyorum" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.