İttifaka Kapıları Kapatan Bahçeli'nin Andımızla İlgili Sözleri Salonu Ayağa Kaldırdı

İttifaka Kapıları Kapatan Bahçeli'nin Andımızla İlgili Sözleri Salonu Ayağa Kaldırdı
MHP Lideri Devlet bahçeli, son yılların en sert grup konuşmalarından birine imza attı.

MHP Lideri Devlet bahçeli, son yılların en sert grup konuşmalarından birine imza attı. AK Parti ile ittifaka kapıla kapatan Bahçeli'nin Andımızla ilgili sözleri salonda adeta miting havası estirdi.

"ELBETTE TÜRKÜZ, ELBETTE TÜRKÇÜYÜZ"

Danıştay'ın sınırlarını aştığı eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, "MHP'nin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende 'Ne mutlu Türk'ün diyecek' eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır. Türklük üst kimliktir. Elbette Türküz, Türkçüyüz. Andımız Türk milletinin ruh kökünden kopmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Doğru yapmıştır. Çözülme sürecinin kamburundan kurtulmuştur" dedi.

"BİZ NE FAŞİST, NE KAFATASÇIYIZ"

Konuşmasının devamında "Biz ne faşist, ne kafatasçıyız. Türk olmanın bir bedeli varsa, can feda olsun. Türklükten taviz vermeyiz" diyen Bahçeli, "Bu hazımsızlığın maksadını nasıl yorumlayalım? Neymiş, Danıştay sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymuş. Bunların hepsi zırvadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar, andımızın okunduğunu duyunca ayağa kalkmışlar. Andımız etnik bir ifade değildir. Türk'üm demek ayıp mıdır, doğruyum demek yanlış mıdır? Bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan gafiller utanmasınlar ki, MHP'nin kırmızı çizgisi Türklüktür. Biz ne faşist, ne kafatasçıyız. Türk olmanın bir bedeli varsa, can feda olsun. Türklükten taviz vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Yerel Seçimlerde İttifak Beklentimiz KalmamıştırBahçeli: Yerel Seçimlerde İttifak Beklentimiz Kalmamıştır Bahçeli'den Af Çıkışı: Teklifimizin Arkasındayız. Gevşeme, Vazgeçme ve Geri Dönüş YokBahçeli'den Af Çıkışı: Teklifimizin Arkasındayız. Gevşeme, Vazgeçme ve Geri Dönüş Yok Bahçeli'nin Yerel Seçim İçin İttifakı Bitirdiklerini Açıklamasının Ardından Dolar 5,86 Seviyesini GördüBahçeli'nin Yerel Seçim İçin İttifakı Bitirdiklerini Açıklamasının Ardından Dolar 5,86 Seviyesini Gördü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.