Japonya'dan korona virüsüne karşı umut olacak çalışma

Japonya'dan korona virüsüne karşı umut olacak çalışma
Japonya’dan bilim insanları, pankreas iltihabı ilacı "Nafamostat Mesylate"in korona virüsü tedavisinde kullanılabilmesi için klinik çalışmaların Nisan ayında başlayacağını açıkladı. Japonya’da daha önce virüse iyi geldiği açıklanan AIDS, astım, ebola ve grip ilaçları ile birlikte korona virüsüne karşı tedavi umutları da arttı.

Japonya'daki bilim insanlarından korona virüsü tedavisinde umut olabilecek bir haber geldi. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden araştırmacıların, daha önce korona virüsüne iyi geldiğini açıkladığı Nafamostat Mesylate adlı ilacın klinik testlerine Nisan ayında başlayacağı öğrenildi. Korona virüsünün insan hücresine girmesini ve çoğalmasını engellediği belirtilen ve an itibariyle pankreas iltihabı tedavisinde kullanılan ilaçla birlikte tedavi umutlarına bir yenisi daha eklendi.

Birçok ilaç gündeme geldi

Son gelişme ile birlikte, kesin tedavisi ya da aşısı henüz bulunmayan korona virüsüne iyi geldiği düşünülen ilaçların sayısı arttı. Şimdiye dek aralarında astımdan gribe, AIDS'ten ebolaya birçok farklı hastalığa karşı kullanılan ilaçların korona virüsüne çare olabileceği gündeme geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.