'Jersey Krizi'nde İngiliz balıkçılardan Fransız balıkçıları kışkırtan hamle

'Jersey Krizi'nde İngiliz balıkçılardan Fransız balıkçıları kışkırtan hamle
İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’ndeki Jersey Adası açıklarında avlanma hakları konusunda anlaşmazlık devam ederken, bugün 50'den fazla Fransız balıkçı teknesinin düzenlediği protestolar sırasında İngiliz balıkçı, Fransız balıkçı teknesini çarparak bölgeden uzaklaştırdı.

İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ndeki Jersey Adası açıklarında avlanma hakları konusunda anlaşmazlık devam ederken, 50'den fazla Fransız balıkçı teknesi bu sabah Jersey'nin başkenti Saint Helier'daki limanda bir araya gelmişti. Balıkçılar, Brexit'ten sonra Fransız denizcilere uygulanan balıkçılık şartlarını ve balıkçılık alanlarına erişimin kısıtlanmasını protesto etmek için ana limanı abluka altına almıştı. Abluka nedeniyle bir yük gemisinin limandan ayrılamadığı belirtilmiş, Jersey Dışişleri Bakanı Ian Gorst balıkçılar ile görüşeceğini duyurmuştu.

Abluka sırasında ise İngiliz ve Fransız balıkçıklar arasındaki gerilim yükseldi. İngiliz balıkçı Jonathan Ruff, ablukaya katılan Fransız balıkçı teknesi Lagot'u Saint Helier'daki ana liman açıklarında çarparak bölgeden uzaklaştırdı. Balıkçı gemileri arasındaki gerilim ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.