Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidi...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidi Uğur Mumcu'yu sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, "Uğur Mumcu, Cumhuriyetin, demokrasinin ve laikliğin yılmaz temsilcisiydi, güçlü kalemiyle sadece ve sadece gerçekleri yazdı" dedi.

Başkan Gürkan, Gazeteci-Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu'nun bundan tam 25 yıl önce hain bir suikast sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi. Uğur Mumcu'nun yaşamı boyunca onurlu bir şekilde bağımsızlık mücadelesi verdiğini ifade eden Başkan Gürkan, "Kocaman bir yüreğe ve cesur bir kaleme sahip olan Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adadı. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olan Mumcu, karanlığa karşı kalemiyle mücadele etti; yazdığı gerçeklerle Türk milletinin yolunu aydınlattı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan aydınlanma devriminin yılmaz savunucularından biri olan Uğur Mumcu, mertçe, korkusuzca, canı pahasına; doğruları dile getirmekten bir an bile vazgeçmedi. Onun yaşam felsefesi; bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasiydi. Hukukun üstünlüğüne inandı, adalet için mücadele etti. Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu'yu 25. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum" diye konuştu.

"Gaffar Okkan'ı saygıyla anıyoruz"

Gürkan ayrıca, büyük özveriyle yaparak halkın sevgisini kazanan ve 17 yıl önce alçak bir saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı da saygıyla andıklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın 24 Ocak 2001 tarihinde gerçekleştirilen suikast sonucunda yaşamını yitirdiğini belirten Başkan Gürkan, "Vatan ve bayrak sevgisiyle mesleğini yürüten; görev süresi boyunca önemli başarılara imza atan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, görev yaptığı bölgelerde de halkın sevgisini kazanmış önemli bir değerdi. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine yönelik kanlı eylemlerde bulunan terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlara da imza atan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, düzenlenen suikast sonucunda bundan tam 17 yıl önce aramızdan ayrıldı. Kendisini bir kez daha Edirne halkı adına rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü eylemi bir kez daha nefretle lanetliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.