Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”

Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”
Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni temalı merkezi olan Kalehan-Ecdat Bahçesi'nde Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerindeki muhtarlarla bir araya gelen Konya...

Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni temalı merkezi olan Kalehan-Ecdat Bahçesi'nde Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerindeki muhtarlarla bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Ne mutlu ecdadımız bize böyle bir miras bırakmış. Bize düşen de ihlasla, samimiyetle Konya'nın o temiz imajına zarar vermeden çalışmak. Yapabildiklerimiz olur yapamadıklarımız olur ama duruşumuzu, bin yıldır bize temayüz eden güzellikleri sokağımızla, caddemizle, mahallemizle yaşatmaya devam edelim" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Kalehan-Ecdat Bahçesi'nde Karatay, Selçuklu ve Meram ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların bugüne kadar önemli görevler gerçekleştirdiğini ve Konya'nın yeni yükselme döneminde büyük hizmetlere hep birlikte imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasasıyla Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerinin Konya'nın lokomotifi konumunda olduğunu, diğer 28 metropol ilçenin de Yeni Büyükşehir Yasasına adaptesi ve metropol ilçe anlayışını benimsemesi noktasında merkez muhtarlarının rehberlik ettiğini vurguladı.

"Muhtarlar yeni Büyükşehir yasasıyla çok önemli bir misyonu üstlendi"

Son 3 yılda yedişer defa merkez dışındaki ilçelerde mitingler ve açılışlar yaptıklarını yarın da Seydişehir'de biten tesislerin açılışını yapacaklarını belirten Başkan Akyürek, "Bütün ilçeleri yeniden ziyaret etmeye başladık. Muhtarlarımız da yeni döneme Konya'nın hazırlanmasında destek oluyor. Yatırımlarda özellikle Büyükşehir bazında yeni metropol ilçelere çok ağırlık verdik. O açıdan da merkez belediye başkanlarımız bir yerde Yeni Büyükşehir oluşumunda özel bir yük de yüklenmiş oldular. Muhtarlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız, Cumhurbaşkanımızın bizden beklediği Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte ülkenin tamamında, şehrimizin tamamında belli bir standardı yakalamak" dedi. Muhtarların Yeni Büyükşehir Yasasıyla çok önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yapan Başkan Akyürek, beldelerin mahalleye dönüşmesiyle muhtarların doğrudan idarenin ayağını oluşturduğunu belirterek, dernek başkanlarıyla, muhtarlarla istişareye ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

"Ne mutlu ecdadımız bize böyle bir miras bırakmış"

Başkan Akyürek, geçtiğimiz hafta Dünya Belediyeler Birliği Konsey Toplantısı için Barselona'da olduklarını belirterek, "Konya denince bir başka bakış oluyor. Ne mutlu ecdadımız bize böyle bir miras bırakmış. Bize düşen de ihlasla, samimiyetle, dürüstlükle Konya'nın o temiz imajına zarar vermeden çalışmak. Yapabildiklerimiz olur yapamadıklarımız olur ama duruşumuzu, bin yıldır bize temayüz eden güzellikleri sokağımızla, caddemizle, mahallemizle yaşatmaya devam edelim" ifadelerini kullandı.

Akyürek ayrıca, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı'nın Konya'ya sanayi, ticaret ve sivil toplum alanında hizmette bulunduğunu belirterek, yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını diledi. Bugüne kadar hizmet eden eski İl Başkanı Musa Arat'a ve yönetimde görev alanlara da teşekkür eden Başkan Akyürek, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve görevlerin hiç kimseye baki olmadığına dikkat çekti.

"Niyetimiz hizmet"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ecdat Bahçesi-Kalehan'ın farklı mimarisiyle bölgenin ihtiyacını karşılayacak güzel bir eser olduğunu belirterek, mekanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan görev değişimiyle 2001 yılında başladıkları günlere tekrar döndüklerini, Konya'yı en yukarıya taşımanın omuzlarındaki en ağır görev olduğunu kaydeden Angı, mahalleden, ilçeye ve büyükşehire kadar bu gayretin içinde olacaklarını söyledi. Angı, "Niyetimiz hizmet. Bunu da en yukarıya taşımak istiyoruz. Nasıl ki 2002'de rekoru sizler kırdırmıştınız. İnşallah 2019'da da yeni bir rekora yürüyeceğiz" dedi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesinin büyük gayretleriyle yaptığı Ecdat Bahçesi'nin Konya'ya değer katan bir eser olduğunu söyledi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yeni il yönetimimizin başkanlığında Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla birlik ve bütünlük göstererek Konya'da çok daha büyük hizmetlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcuoğlu, Karatay Muhtarlar Derneği Ahmet Küçük ve Konya Muhtarlar Birliği Başkanı Suat Uzun da yaptıkları konuşmada verilen destek ve düzenlenen program nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür ettiler.

Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”

Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”

Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”

Başkan Akyürek: “İhlasla, Samimiyetle Konya’nın Temiz İmajına Zarar Vermeden Çalışmalıyız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.