Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı İçin Sürücüsüz Trenler Raylara İndirildi

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı İçin Sürücüsüz Trenler Raylara İndirildi
İstanbul'un ikinci, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Kabataş-Mahmutbey metro hattında yeni trenler getirildi.

İstanbul'un ikinci, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Kabataş-Mahmutbey metro hattında yeni trenler getirildi. Raylara indirilen trenlerin test sürüşü ve sinyalizasyon testleri yapılacak.

YENİ TREN SEVKİATI BUGÜN YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2014'te başlanan Kabataş – Mahmutbey Metro Hattı çalışmalarında sona gelindi. Kabataş'tan başlayıp Mecidiyeköy-Çağlayan-Kağıthane-Nurtepe-Alibeyköy-Yeşilpınar-Veyselkarani-Akşemsettin-Kazım Karabekir-Yenimahalle-Karadeniz Mahallesi-Tekstilkent-Yüzyıl-Göztepe Mahallesi-Mahmutbey güzergahını takip edecek olan toplam 24,5 kilometrelik hattın ilk vagonları 24 Ocak 2019'da raylara indirilmişti. Ardından sinyalizasyon çalışmalarını da başlayan hattın yeni tren sevkiyatı bugün yapıldı.

YIL SONU AÇILMASI PLANLANIYOR

4 ayrı bölümden oluşan sürücüsüz metro vagonları sabah saatlerinde TIR'larla Tekstilkent'e yapılan ve daha sonra depo olarak kullanılacak Giyimkent – Tekstilkent İstasyonu'na getirildi. Daha sonra vagonların her biri vinçler yardımıyla raylara indirildi. Raylara indirilen trenlerin iç testleri yapılmasının ardından test sürüşü ve sinyal testi yapılacak.

19 istasyonlu Kabataş - Mahmutbey metro hattının bu yılın son çeyreğinde açılması planlanıyor.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.