Girişimcilik Eğitimi İçin Fransa’dan Boğazlıyan’a Geldi

Girişimcilik Eğitimi İçin Fransa’dan Boğazlıyan’a Geldi
Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatıan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne Fransa'dan gelerek katılan inşaat şirketi sahibi Osman Muhammed...

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatıan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne Fransa'dan gelerek katılan inşaat şirketi sahibi Osman Muhammed Kızılkaya, eğitim sonrasında şirket kurup Türkiye'ye yerleşeceğini söyledi.

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen girişimcilik eğitimleri devam ediyor. Fransa'dan eğitim için Boğazlıyan'a gelen inşaat şirketi sahibi Osman Muhammed Kızılkaya yaptığı açıklamada,"10 ay Avrupa'da çalışıyorduk. 2 ayda Türkiye'de tatil yapıyorduk. Ama artık bu memlekette de aynı şartlara sahibiz. 10 ay Türkiye'de işimizi yapıp yurt dışına tatile gidebiliriz. Türkiye artık tüm sektörlerde dünyada adından söz ettiriyor. Biz Fransa'da inşaat işiyle uğraşıyoruz, bugün Türkiye'de tatil zamanlarında gördüğüm inşaat sektörü çok iyi noktalara gelmiş ve herkese pastada bir pay var. Bu nedenle kendi topraklarımızda hem yaşayıp hem de çalışmak daha mantıklı geliyor" dedi.

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Öcalan ise uygulamalı girişimcilik eğitimi ile bilgi verdi. Öcalan,"Uygulamalı girişimcilik eğitimi sayesinde yeni kurulan işletmelerimiz KOSGEB'ten 50 bin TL hibe 100 bin TL kredi kullanabiliyor. İki yıl boyunca Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bin kişi uygulamalı girişimcilik eğitimi, 460 kişi de fayda maliyet analizi eğitimi, 30 kişi proje yazma eğitimi, 30 kişi de güneş paneli kurulum eğitimi aldı. Tüm bu eğitimler ücretsiz yapıldı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.