Kadın Girişimci Mandanın Etinden Ve Sütünden 8 Çeşit Ürün Üretiyor

Kadın Girişimci Mandanın Etinden Ve Sütünden 8 Çeşit Ürün Üretiyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendi markasını oluşturan kadın girişimci, adeta protein deposu olan mandanın etinden ve sütünden 8 çeşit ürün üretiyor. İlçede annesinin adını koyduğu "Perihan Abla" ürünleri ile kendi markasını oluşturan 42 yaşındaki Betül Kırmızı, ma.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendi markasını oluşturan kadın girişimci, adeta protein deposu olan mandanın etinden ve sütünden 8 çeşit ürün üretiyor.

İlçede annesinin adını koyduğu "Perihan Abla" ürünleri ile kendi markasını oluşturan 42 yaşındaki Betül Kırmızı, manda yoğurdu, manda sucuğu, mozeralla peyniri gibi ürünleriyle ilgi odağı oldu. Çaycuma ilçesindeki tesislerinde manda yoğurdu, peyniri, sucuğu, tereyağı, lokumu gibi ürünler ürettiklerini anlatan Kırmızı, doğal manda yoğurdunun adeta doğal antibiyotik olduğuna vurgu yaptı.

"BİRÇOK RAHATSIZLIĞA FAYDASI VAR"

B12 vitaminin yanı sıra mineraller açısından da zengin olduğunu söylediği manda yoğurdu hakkında bilgi veren Kırmızı, "Biz önce halkımızdan manda sütünü topluyoruz. Daha sonra işletmemize getirip sütümüzü kaynatıyoruz. Daha sonra kaynatılan sütü kovalarımıza döküp, belli bir soğutma derecesine geldikten sonra mayalama işlemi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra bir gün bekletip satış işlemi için raflarımıza koyuyoruz. Manda yoğurdunun birçok rahatsızlığa faydası var. Doğal antibiyotik olduğu söyleniyor. Kemik erimesine, çocuklarda kemik gelişimine, bağırsak enfeksiyonlarına çok iyi geliyor. Bunun yanında birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor" dedi.

"BAKANLARIMIZA, MİLLETVEKİLLERİMİZE GİDİYOR"

Halkın yoğun talebi olduğunu belirten Betül Kırmızı, manda sucuğunu ve yoğurdunu Türkiye ve Avrupa'ya gönderdiklerini anlattı. Kırmızı, "Manda yoğurdunu Türkiye'nin birçok yeri dahil Avrupa'ya bile gönderiyoruz. Şu an Ankara'da birkaç markete sevkiyatımız başladı. Talep fazlasıyla var. Talep oldukça bizde üretimi artıyoruz. Yoğurtlarımız bakanlarımıza, milletvekillilerimize gidiyor. Mandanın şu an birçok ürününü yapıyoruz. Sütünden faydalanarak kaymağını, tereyağını, peynirini, süt lokumu, süt reçelini yapıyoruz. Yeni bir ürün denedik, ilk defa mozeralla peyniri denedik ve başarılı olduk, gayet güzel ve lezzetli oldu. Sütünden ziyade etinden faydalanarak sucuğunu da yapıyoruz. Halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.