Kadına Şiddete Karşı Yürüdüler

Kadına Şiddete Karşı Yürüdüler
Eskişehir'de bir alışveriş merkezinde, akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 30 KCDP üyesi kadın, Kadınlar Günü'nde kadınlara karşı uygulanan cinayet, şiddet ve tacize tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenledi.

İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde, akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 30 KCDP üyesi kadın, burada Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlara karşı uygulanan cinayet, şiddet ve tacize tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Kadınlar ellerinde tuttukları afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle "Kadın cinayetlerini durduracağız" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra yürüyüşe geçen topluluk, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek İsmet İnönü ve Şair Fuzuli caddeleri üzerinden Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar geldi. Burada duran kadınlar bir süre daha slogan attıktan sonra basın açıklamasına geçti.

KCDP adına basın açıklaması yapan Özge Uyanık, işlenen kadın cinayetleri, şiddet ve tacizlere dikkat çekerek, "Ülkemizde son zamanlarda Özgecanlar öldürülmeye devam ediyor, tecavüze uğrayan Canseller intihar sürükleniyor, okuması için üniversiteye giden Dilayların yaşam hakları ellerinden alınıyor, Gizemler kaçırılıyor, en işlek caddelerde kadın kardeşlerimiz tecavüze uğruyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak başta yaşam hakkımız olmak üzere özgürlüğümüz için direniyor, kadına yönelik her türlü şiddete karşı, kadın cinayetlerine karşı mücadele veriyoruz. 2015 yılında 303 kadın kardeşimizi, ocak ayında 36 kadın kardeşimizi kaybettik. Dünyanın yarısını oluşturan biz kadınların kendi yaşamlarımızı tayin etme hakkımız bile ellerimizden alınıyor. Kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün, kadın cinayetlerinin önünü açıyor. Birçoğunun katili her şeye rağmen tahrik, sevgi, iyi hal indirimleriyle ödüllendirildi" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kadınlar, olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.