Kadınlara Kanserden Korunma Yolları Anlatıldı

Kadınlara Kanserden Korunma Yolları Anlatıldı
Kadınlar Günü'nde çağın hastalığı kanser konusunda Antalyalı kadınları bilgilendiren Prof.
Kadınlar Günü'nde çağın hastalığı kanser konusunda Antalyalı kadınları bilgilendiren Prof. Dr. Mustafa Özdoğan," kanserden korunmak için stresli hayattan uzak kalın, çocuklarınıza sporu aşılayın, sağlıklı beslenin ve sigaradan uzak durun" tavsiyesinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aspendos Rotary Kulübü ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği işbirliğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın kanserleri konulu seminer düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşen seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr.Mustafa Özdoğan ve uzmanlar kanserde erken teşhis ve tedavinin önemi vurgulanarak yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, katılımcılara kadın kanserlerini anlattı. Rahim ağzı kanserine karşı aşılamanın önemine değinen Özdoğan, 20 yaşından sonra her kadının mutlaka meme muayenesi yapması gerektiğini vurguladı. Kanserde erken tanının çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Özdoğan "Kanser deyince hemen umutsuz olmayın. Gerek tıbbi, gerek cerrahi, gerek radyoterapi, gerekse immünoterapi gibi geleceğe umutla baktığımız ciddi gelişmeler var. Kanserde üç neden var ki bunları yok ettiğimiz zaman neredeyse kanserin yüzde 50'sini yok edebiliyoruz. Stresli hayattan uzak kalın, çocuklarınıza sporu aşılayın ve sağlıklı beslenin. Bir de sigaradan uzak durun. İnsanların bilinçlenmesiyle geleceğimizi kanserden koruyacağız" dedi.

SON ZAMANLARDAKİ GELİŞMELER IŞIK TUTUCU

Kanser tedavisinde birçok alanında gelişme olduğunu ifade eden Mustafa Özdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Sadece kadın kanserlerinde değil diğer kanser türlerinde de gelişmeler var. Özellikle kemoterapideki, radyoterapideki gelişmeler hastalığın görüntülenme ve erken tanısını sağlayan gelişmeler, vücudun savunma sistemini tanıyıp bunu hareketlendiren yeni tedaviler ile her kanser türünde önümüzdeki elli yılda tamamen şifaya götürecek adımlar atılıyor. Bu tür gelişmelerin ülkemizde uygulanıyor olması bizler için son derece mutluluk verici ve ışık tutucu."

Özdoğan konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Meme kanserine yakalanan genç bir anne, kanserle nasıl mücadele ettiğini ve kanseri nasıl yendiğini anlattı. Seminere gelen kadınlar, AKM Fuayesi'nde düzenlenen kanserli kadınların çizdiği resimlerden oluşan sergiyi de gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.