Kamu Kurumlarında Web Güvenliği Eğitimle Sağlanacak

Kamu Kurumlarında Web Güvenliği Eğitimle Sağlanacak
Türk yazılım şirketi Netsparker, Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER işbirliğinde, kamu kurumlarının siber direncini artırmak amacıyla ücretsiz eğitim...

Türk yazılım şirketi Netsparker, Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER işbirliğinde, kamu kurumlarının siber direncini artırmak amacıyla ücretsiz eğitim düzenliyor.

Web uygulamalarındaki temel güvenlik zaafiyetlerinin nasıl ortaya çıktığı, saldırıların nasıl yapıldığı ve önlendiği anlatılacak olan Web Uygulama Güvenliği eğitimi Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Kamu kuruluşlarının web güvenliğini artırmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER ile birlikte 20 Ekim 2017'de ücretsiz eğitim gerçekleştirecek eğitimde, web uygulamalarındaki güvenlik zafiyetlerinin nasıl ortaya çıktığı, saldırgan tarafından nasıl sömürüldüğü ve sömürülmemesi için ne gibi önlemler alınması gerektiği aktarılacak. Ayrıca eğitim sonunda katılımcılara da sertifika verilecek.

"Siber güvenliğin önemi her gün artıyor"

Netsparker CEO'su Ferruh Mavituna, üniversiteler ile işbirliği içinde yapılan etkinliklerin yetişmiş insan gücüne olan katkısını vurgulayarak, "BÜSİBER, kamu siber güvenliği direncinin artırılması ve siber güvenliğe yönetim bilişim sistemleri bakış açısı sağlanması ilkeleriyle yola çıkan bir platform. Boğaziçi Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği için heyecanlı ve mutluyuz. 20 Ekim'de gerçekleşecek Web Uygulama Güvenliği eğitimine gösterilen yoğun talepten dolayı, ileriki dönemlerde tekrarlamayı planlıyoruz. Gençlerimizi ve Türkiye'yi web güvenlik konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

BÜSİBER Proje Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin de, Web Uygulama Güvenliği eğitiminin siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir marka ile gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirterek "Teknoloji çağında siber güvenliğin önemi her gün artıyor. Netsparker, web güvenlik alanının gerektirdiği teknik bakış açısı ve geliştirdiği bilgi güvenliği yazılımıyla dünya pazarlarında da adından söz ettiriyor. Web güvenlik alanında Türkiye'nin dünya çapında markası Netsparker ile BÜSİBER işbirliğinde kamu kuruluşlarının siber direncini arttırmayı ve bu alanda nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.