Türkiye’nin Otomobiline Doğa Sigorta Da Talip Oldu

Türkiye’nin Otomobiline Doğa Sigorta Da Talip Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan yerli otomobil üretimi projesine Doğa Sigorta A.Ş CEO'su Nihat Kırmızı şirket olarak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan yerli otomobil üretimi projesine Doğa Sigorta A.Ş CEO'su Nihat Kırmızı şirket olarak destek vermek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan ve Türkiye'nin alanında önemli beş şirketi tarafından sürdürülmesi planlanan yerli otomobil üretimi projesi kamuoyunda heyecan oluşturdu. Doğa Sigorta projeye destek vermek istediklerini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Doğa Sigorta A.Ş CEO'su Nihat Kırmızı, sadece yerli otomobil üretimi olarak değil, Türkiye'nin milli projesi olarak gördükleri projeye destek vermeye gönüllü olduklarını belirtti.

Bir sigorta şirketi olarak üzerlerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Kırmızı, "Üretim aşamasında olduğu gibi üretildikten sonra da trafiğe çıkan her araca en ulaşılabilir koşullarda kasko ve trafik gibi sigorta güvenceleri sağlayacağız. Bunu yerli bir şirket olarak milli bir görev edindik" mesajı verdi.

"Türkiye potansiyelini kullanmalı"

Türkiye'nin proje aracılığıyla otomotiv üretimindeki köklü deneyimini ortaya koyarak, bu yöndeki iddiasını tüm dünyaya kanıtlayacağını vurgulayan Kırmızı, "Türkiye'nin son 15 yılda ortaya koyduğu başarılı kalkınma politikası, ekonomi yönünde sürdürdüğü başarılı girişimlerin eseri olmuştur. Bugün geldiğimiz aşamada yerli otomobil üretimi de bu yönde sürdürülen girişimlerden biridir. Türkiye başarılı kalkınma politikasıyla son 15 yılda zirveye ulaşmıştır. Yerli otomobil projesi, Türkiye'nin ulaştığı zirveden, dünya ölçeğinde atılımlar yapacağı bir dönemin başlangıcı olacak" dedi

Türkiye'nin yerli otomobil üretiminde köklü deneyiminden gelen güçlü bir potansiyel barındırdığını ifade eden Kırmızı, "Türkiye, otomotiv sektöründe gösterdiği başarılı performansının zirveye ulaşabileceği bir dönemin içerisindedir. Önümüzdeki dönemde daha da olgunlaşacak bu milli projenin tüm süreçlerinin başarıyla tamamlanması sadece otomotiv sektörüne değil, Türkiye ekonomisine, küresel ölçekte Türkiye'nin dünyadaki konumuna ciddi bir katma değer sağlayacaktır. Türkiye, bulunduğu coğrafi konumunun etkisiyle komşuları ve Türki Cumhuriyetler için yerli otomobilin satış alanları açısından da güçlü bir potansiyel oluşturmaktadır. Gerek iş gücümüz, gerek milli sermayemiz gerekse de dış ticaretteki hakim gücümüzle bu projenin ülkemizin atılım sürecine en büyük desteği vereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.