Kan Davasına Dönüşen Hayrettin İkilik Cinayetinde 3 Tutuklama

Kan Davasına Dönüşen Hayrettin İkilik Cinayetinde 3 Tutuklama
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde eşinin yakınları tarafından darbedilerek öldürülen Hayrettin İkilik olayı ile ilgili gözaltına alınan eşi S.İkilik ve kardeşleri M.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde eşinin yakınları tarafından darbedilerek öldürülen Hayrettin İkilik olayı ile ilgili gözaltına alınan eşi S.İkilik ve kardeşleri M. Bıkmış (18) ile M. Bıkmış (22) tutuklandı.

Atatürk Mahallesi'nde eşini darbettiği iddiasıyla Hayrettin İkilik'i döverek öldürdürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan eşi S.İkilik, M. Bıkmış ve M. Bıkmış'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi 655 sokakta geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Hayrettin İkilik'in tartıştığı eşi S. İkilik'i darp etmesi aile içinde huzursuzluğa neden oldu. İddiaya göre S. İkilik, Diyarbakır'ın Hazro aynı zaman güvenlik korucusu olan ağabeyi Hasan Bıkmış'a eşinden şiddet gördüğünü anlattı. Bunun üzerine Hasan Bıkmış, kardeşleri M. Bıkmış(18) ile M. Bıkmış'ı(22) , İzmir'e gönderdi.

Kız kardeşlerinin evine gelen M. Bıkmış, ile M. Bıkmış, çıkan tartışmanın ardından enişteleri Hayrettin İkilik'i sopayla döverek hastanelik etti. Olayda ağır yaralanan Hayrettin İkilik, 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan İkilik, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Pide ustası olan 3 çocuk babası İkilik'in cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili İkilik'in eşi S.İ. ile eşinin kardeşlerini gözaltına alındı.

Hayrettin İkilik'in ölümünün ardından Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Meşebağı Köyü'nde oturan köy muhtarı ve güvenlik korucusu Hasan Bıkmış'ın kullandığı minibüs silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Hasan Bıkmış ile babası Piresin Bıkmış (57) yaşamını yitirirken, eşi Emine ve oğlu Ahmet Bıkmış (7) yaralandı. Saldırı ile ilgili inceleme başlatan güvenlik güçleri olayın İzmir'de oturan aile yakınları ile ilgili olduğunu tespit etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.