Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79.yıldönümünde Gümüşhane'de düzenlenen bir dizi törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79.yıldönümünde Gümüşhane'de düzenlenen bir dizi törenle anıldı.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in çelenk sunması ve ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende daha sonra İstiklal Marşı ve Vali Memiş'in anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu. Bu sırada kent merkezinde hayat 2 dakika boyunca dururken, caddelerdeki vatandaşlar da "ti" sesiyle birlikte saygı duruşunda bulundu ve tüm bayraklar yarıya indirildi.

Anıt önündeki törenin ardından salon programı ise Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi. Salonun fuaye alanında Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışının ve gezilmesiyle başlayan salon programı Türk Telekom Fen Lisesi tarafından hazırlandı.

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından Atatürk'ün askeri hayatıyla ilgili konuşması Jandarma Yüzbaşı Tolga Battı gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Odabaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün iyi bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu kadar iyi bir düşünce adamı olduğuna değinip, Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymanın her Türk evladının en asli vazifesi olması gerektiğine değinirken, Yüzbaşı Battı ise askerlerinde "Size taarruz değil, ölmeyi emrediyorum" diyebilen başka bir komutan olmadığını, ölüm emrini tereddütsüz yerine getirebilen Mehmetçik'ten başka bir asker, Türk milletinden de başka bir millet bulanamayacağının altını çizdi.

İlk, orta ve liselerde Atatürk konulu düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra söz alan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Atatürk'ün dünyanın en önemli liderlerinden birisi olduğunu söyledi.

"Atatürk cumhuriyeti kurmakla, kendisinin ne kadar önemli bir devlet adamı olduğunu ortaya koymuştur"

Atatürk'ün hem cumhuriyetin kurucusu hem de cumhuriyet sonrası yapılan reform hareketleriyle büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Bizler de cumhuriyete, anayasaya ve anayasal düzene sonuna kadar bağlıyız. Mustafa Kemal Atatürk isteseydi devleti Türkiye Cumhuriyeti değil de Mustafa Kemal Cumhuriyeti de diyebilirdi. O imkanlar, o şartlar o zaman vardı. Kendisi bir asker olmasına rağmen bu ülkeye demokrasinin en iyi şekilde yaşanılabilir bir sistem olan cumhuriyeti kurmakla, kendisinin ne kadar önemli bir devlet adamı olduğunu ortaya koymuştur. Aksi takdirde çok farklı bir şey olabilirdi" dedi.

"Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk gibi liderler yetiştirmiş bir millettir"

Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı işlerle ve gösterdiği performansla, kendi çağının en önemli lideri olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, "Bunu sadece biz değil dünya böyle kabul ediyor. Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk gibi liderler yetiştirmiş bir millettir. Herkesi, her lideri kendi zamanı içerisinde değerlendirilmelidir. Fatih Sultan Mehmet de kendi çağının ve kendi döneminin en büyük lideridir. Kanuni Sultan Süleyman da diğer padişahlar da öyle. Bunları karıştırmamak gerekir. Tekrar ediyorum, Mustafa Kemal Atatürk de çağının en önemli devlet adamıdır. Türk Milleti böyle bir lider yetiştirdiği için şanslıdır. Biz de onu hep çalışarak, milli ve manevi değerlerimize uygun, çağın gereklerini yerine getirerek, hamasetle değil emek üreterek, herkesi kucaklayarak, hiç ayrım yapmaksızın bu coğrafyada yaşayan insanları kucaklayarak, onlara hizmet ederek, onun göstermiş olduğu yolda ilerliyoruz. Ne kadar emek versek azdır. Kıymetini bilerek, eleştirmeden iş üretmemiz lazım. Topluma hizmet edenlere saygılı olmamız lazım. Vefalı olmak lazım. Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlemiş olduğu ilkeler ışığında hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz. Herkes gücünün yettiği kadar çalışmalı, gücünün yettiği kadar hizmet etmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin sahnelediği tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi.

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.