Kandilde F16’ların Kıstırdığı 18 Terörist Mağaralarına Gömüldü

Kandilde F16’ların Kıstırdığı 18 Terörist Mağaralarına Gömüldü
Güvenlik Güçleri dün gerçekleştirdikleri operasyonlarda toplam 35 bölücü teröristi öldürdü

Güvenlik Güçleri güney doğunun çeşitli ilçelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 35 bölücü teröristi öldürdü. Sadece Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen mağara ve silah mevzilerine icra edilen hava harekâtında 18 bölücü terörist inlerine gömüldü.

TSK'nın açıklamasına göre Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda altı bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 324 oldu. 10 el yapımı patlayıcı imha edilirken operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 750'ye ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda yedi bölücü terörist öldürüldü, bir bölücü terörist yakalandı. Operasyonda, toplam öldürülen terörist sayısı 296'ya ulaştı. Dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 847'ye ulaştı.

Hakkâri Çukurca'daki operasyonda bir bölücü terörist öldürüldü.

Bingöl Merkez Ortaçanak'da icra edilen operasyonda bir Biksi makineli tüfeği, bir LMGK (uzun namlulu, çatal ayaklı Kaleşnikof), dört Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 Roketatar, bir av tüfeği, iki el bombası, 44 RPG-7 roketatar mühimmatı, 46 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir Yaesu marka büyük telsiz, iki Lazermetreli dürbün, 15 kütüklük ve bir uyku tulumu ele geçti.

Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen mağara ve silah mevzilerine icra edilen hava harekâtında 18 bölücü terörist öldürüldü.

Hakkâri Şemdinli'de icra edilen iki ayrı operasyonda, yedi AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 497 adet Kaleşnikof piyade tüfeği Fişeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet işaret tabancası, bir adet antipersonel mayın, beş adet 60 mm'lik havan mühimmatı ve 111 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Antalya Kumluca'da yabancı uyruklu üç DEAŞ mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkâri Derecik'te araziye gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı (iki adet mutfak tüpü, beş kg'lık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunarak imha edildi.

Diyarbakır Lice kırsalında tespit edilen bölücü teröristlere yönelik olarak icra edilen hava harekâtı destekli operasyonda üç bölücü terörist öldürüldü, bir Biksi Makineli tüfeği, sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, birM-16 piyade tüfeği, bir tabanca, 50 adet elektrikli fünye ve bir adet fotoğraf makinesi ele geçirildi. (ANKA)

(HM/ORH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.