Kanser Olan Kadın, İnternetteki Bu Fotoğrafı Görünce Meme Kanseri Olduğunu Anladı

Kanser Olan Kadın, İnternetteki Bu Fotoğrafı Görünce Meme Kanseri Olduğunu Anladı
Worldwide Breast Cancer isimli dernek, meme kanserine erken tanı koyabilmek için Facebook'ta "Limonlarınızı tanıyın" adında bir kampanya başlattı.

Worldwide Breast Cancer isimli dernek, meme kanserine erken tanı koyabilmek için Facebook'ta "Limonlarınızı tanıyın" adında bir kampanya başlattı. Kampanyanın içinde farklı limon tiplerinin olduğu bir görsel kanser belirtilerini temsil ediyor. Meme kanserinin belirtilerini simgeleyen farklı şekillerdeki limonların yer aldığı fotoğrafın hastalığa karşı farkındalığı artırmaya katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

LİMONLARINIZI TANIYIN

Fotoğraf, İngiltere'de "Worldwide Breast Cancer" adlı yardım derneğinin kurucusu Corrine Ellsworth Beaumont tarafından tasarlandı. "Limonlarınızı tanıyın" adı verilen kampanyayla kadınların memelerindeki değişiklikleri, fotoğraftaki bir düzine limonla kıyaslayarak hastalığı erken fark etmeleri amaçlanıyor.

47 BİNDEN FAZLA KİŞİ PAYLAŞTI

Fotoğraf sadece Facebook'ta 47 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı ve 26 bin kişi tarafından beğenildi. Uzmanlara göre, birçok kadın, memelerindeki kitleler konusunda farkındalık sahibi olmasına karşın, memenin şekli ve büyüklüğündeki değişiklikler çoğu zaman fark edilmiyor. Facebook'ta paylaşarak fotoğrafın yayılmasını sağlayan Erin Smith Chieze adlı kanser hastası, kendi hastalığının farkına bu fotoğrafla vardığını söyledi. Memesinin fotoğraftaki limonlardan birine benzemesi üzerine şüphelenen Chieze'in daha sonra dördüncü aşama meme kanseri olduğu tespit edilmiş.

"BU FOTOĞRAFI GÖRMESEYDİM KANSERİN FARKINA VARAMAZDIM"

İnternette kanser hastalarının birbirlerine "şirin kalp sembolleri" attığını belirten Chieze, "Bu fotoğrafı görmeseydim, kanser olduğumun farkına varmayacaktım" diye konuştu.

KİTLE YOKSA CİDDİYE ALMIYORLAR

"Breast Cancer Now" adlıörgütün kamu sağlığı bölümü başkanı Eluned Hughes da, kadınlarının memelerinin şekillerindeki değişiklikleri izlemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Kadınlar çoğu zaman kitle içermeyen değişiklikleri ciddiye almıyor. Bu nedenle kadınları bilinçlendirmek için diğer belirtiler konusunda da çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.