'Kar Kaplanları', köyleri elektriksiz bırakmamak için ölüme meydan okuyor

'Kar Kaplanları', köyleri elektriksiz bırakmamak için ölüme meydan okuyor
Sibirya'yı aratmayan ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz’den Bayburt’ta, Aras EDAŞ'ın 'Kar Kaplanları' vatandaşların kış günü elektriksiz kalmaması için karlı yolları aşıp metrelerce yükseklikteki direklerde adeta ölüme meydan okuyorlar.

Kışın zor doğa koşulları ve arızalar ile mücadele eden Aras Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) elektrik ekipleri hazırlıklarına yazın başlıyor. Metrelerce yükseklikte kar altında ve soğukta çalışan ekipler yaz aylarında sürekli antrenman yaparak kış için güç depoluyorlar.

Doğu'da Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır ile Doğu Karadeniz'den Bayburt'ta, vatandaşların kış günü elektriksiz kalmaması için büyük çaba sarf eden Aras EDAŞ ekipleri kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu ve eksi 15 dereceye kadar düşen soğukta yüksek gerilim hatlarını adeta ölüme meydan okuyarak onarıyorlar. Aras EDAŞ'ın 'Kar Kaplanları' olarak isimlendirilen arazi timleri 2 milyon 226 bin 155 vatandaşı kucaklayarak yaklaşık 850 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.