Yazma Tutkusundan Hiç Vazgeçmedi

Yazma Tutkusundan Hiç Vazgeçmedi
Avukat-Yazar Abbas Karakuş, yoğun ilgi gören Gökyüzü Hala Mavi üçlemesinin ilk iki kitabı Deşifre Edilmiş Bir Yürek ve Bir Hayata Dokunursan romanlarının...

Avukat-Yazar Abbas Karakuş, yoğun ilgi gören Gökyüzü Hala Mavi üçlemesinin ilk iki kitabı Deşifre Edilmiş Bir Yürek ve Bir Hayata Dokunursan romanlarının ardından serinin üçüncü kitabı olan Ce'nin Yolu'nda okurlarına bir sürpriz hazırlıyor.

Diyarbakır Ergani'de geçen çocukluk yıllarında mevsimlik işçi olarak çalışan, babasına inşaat işlerinde yardım eden Abbas Karakuş yazma tutkusundan hiç vazgeçmedi. Hukuk Fakültesi'nde okurken yayımladığı Gözkapağı Direnişleri ile edebiyat dünyasına adım atan Karakuş, ikinci kitabı İnsan İnsan İle İnsan'ı yayınladı. Sonra sırasıyla Yalnızlık Uzaktaki Sevgili ve Gündoğumunu Beklerken kitapları geldi. Bu süreçte hukuk fakültesini bitirerek Avukatlık yapmaya başlayan Karakuş, aynı zamanda Gökyüzü Hala Mavi üçlemesini kaleme almaya başladı. Serinin ilk kitabı Deşifre Edilmiş Bir Yürek ve ikinci kitabı Bir Hayata Dokunursan romanları Son Kitap etiketiyle yayınlandı. Karakuş, üçlemenin son kitabı olan Ce'nin Yolu'nu İzmir Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

İnşaatlarda sıvacı tarlada mevsimlik işçi

İlk ve ortaokul yıllarında babası Sıvacı Ramazan'ın yanında inşaatlarda sıva yaptığını aktaran Karakuş, "Sabahları okula gidip öğleden sonraları babamla birlikte sıva yapıyordum. Yaz aylarında ise rahmetli annemle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmaya gidiyorduk. Önce Adana'da 40 gün pamuk tarlası çabalıyordum. Sonra Konya'da kimyon ve yeşil mercimek hasadına gidiyordum. Son olarak da Sakarya'ya fındık toplamaya gidip yaz tatilimi aile bütçesine katkı koyarak geçiriyordum. Yövmiye hesabı çalıştığımız için ne kadar kalabalık gidersek bizim için o kadar iyi oluyordu" dedi.

Liseyi birincilikle bitirdi

Mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği şehirler dışında Ergani'den ilk defa ayrıldığını dile getiren Karakuş, "Üniversite sınavını kazanıp İzmir'e geldim. İkinci sınıfa geçtiğimde, okulun devam zorunluluğu olmadığı için, para kazanabilmek için bir tanıdığım vasıtasıyla Kadıköy'de Park ve Bahçeler'de taşeron firmada işçi olarak çalışmaya başladım. Bu süreçte ikinci kitabım için para biriktirmeyi umuyordum. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Bir yıl boyunca karın tokluğuna çalışmış oldum. Kitap yazma serüveni yüzünden Ankara'da sokakta bile kaldım" şeklinde konuştu.

"Mahsun Kırmızıgül'ün senaryolarına çok uygun"

Avukatlık mesleğine devam ederken yazma tutkusundan da asla vazgeçmeyen Abbas Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir Hayata Dokunursan romanımın kurgusunu sinema filmine uygun yaptım. Değerli yönetmemiz Mahsun Kırmızıgül'ün bu kitabımı senaryolaştırmak isteyeceğini düşünüyorum. Onun senaryolarına baktığım zaman bu kitabın ona çok uygun olduğuna inanıyorum. Bu kitabı kendisine ulaştırmayı düşünüyorum. Kitap o zaman hak ettiği yeri bulacaktır."

Sırada "Ce'nin Yolu" var

Karakuş, üçlemenin son kitabı olan Ce'nin Yolu'nu kaleme aldığını, İzmir Kitap Fuarı'na yetiştireceğini belirterek, "Konusu hakkında bilgi vermek istemiyorum. Ama ilk iki kitabı okuyanlar için sürprizlerle dolu olduğunu söyleyebilirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.