Karamollaoğlu, 'kürt Sorunu' İçin Çözüm Raporunu Açıkladı

Karamollaoğlu, 'kürt Sorunu' İçin Çözüm Raporunu Açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Kürt sorunu'na çözüm amaçlı raporunu Diyarbakır'da açıklayarak, "Temel İnsan Hakları ve Adalet", "Ekonomi ve Kalkınma" ve "İç Barış ve Güvenlik" başlıkları altında çözüm önerileri sundu. ÜÇ BAŞLIKTA ÇÖZÜM ÖNERİLE.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Kürt sorunu'na çözüm amaçlı raporunu Diyarbakır'da açıklayarak, "Temel İnsan Hakları ve Adalet", "Ekonomi ve Kalkınma" ve "İç Barış ve Güvenlik" başlıkları altında çözüm önerileri sundu.

ÜÇ BAŞLIKTA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Saadet Partisi'nin sorunu sadece güvenlik eksenli mücadele ile değil, ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi, psikolojik, ekonomik alanlarda yapacağı topyekûn reformlarla çözmeyi hedeflediğinin belirtildiği raporda, çözüm önerileri üç başlık altında sıralandı. Raporun temel haklarda çözüm önerileri bölümünde "İnancı, ırkı, mezhebi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımıza temel insan hakları herhangi bir pazarlık konusu yapılmadan tanınacaktır" denilerek, anadil eğitiminin ve anadil kullanımının önündeki engellerin kaldırılması gerektiği kaydedildi.

"İÇ BARIŞ VE GÜVENLİK"

Raporda köylerinden göç etmek zorunda kalanların geri dönüşünü sağlamaya yönelik politikalara hız verileceği de belirtilirken, "İç Barış ve Güvenlik" başlığı altında şöyle denildi: "Terör örgütlerine katılanlar, nihayetinde bu ülkede doğmuş, bu ülkenin okullarında okumuşlardır. Doğum yerleri Muş, Hakkari, İstanbul'dur. İsimleri Ahmet, Mehmet, Hüseyin, Abdullah, Selahattin'dir. Bu itibarla terörle mücadele meselesi, dağa çıkmış kişilerin etkisiz hale getirilmesi kadar basite indirgenmemelidir."

"ŞİDDET VE ÖLÜM ÇÖZÜM DEĞİL"

Bu nedenle ' Kürt Sorunu 'nun "şiddet ve ölüm" üzerinden değil, "insanı yaşatma ve iç barışın tesisi" üzerinden konuşulması gerektiği ifade edilerek, "Akan kanın durması, şiddetin son bulması için tüm alanları kapsayan, bütüncül ve kapsamlı bir anlayış ve strateji belirlenecektir" denildi.

"PARÇALANMIŞLIKLARI GİDERMELİYİZ"

Raporun sonuç bölümünde ise "Şüphesiz ki çözüm, etnik ve mezheplere dayalı yeni mikro devletler kurmak, coğrafyamızı yeni parçalara ayırmak değil; mevcut parçalanmışlıkları da gidererek daha büyük bir birlikteliğe doğru yol almaktır" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.