Karataş’tan Öğrencilere Ygs Uyarısı

Karataş’tan Öğrencilere Ygs Uyarısı
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, 13 Mart Pazar günü Ordu'daki okullarda öğrenim gören 9 bin 418 lise son sınıf öğrencisinin Yükseköğretime...
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, 13 Mart Pazar günü Ordu'daki okullarda öğrenim gören 9 bin 418 lise son sınıf öğrencisinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceğini belirterek öğrencilere uyarılarda bulundu.

13 Mart Pazar günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Ordu'da YGS heyecanı yaşanacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Ordu genelinde lise son sınıfta eğitim gören 9 bin 418 öğrencinin sınava gireceğini söyledi. Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Karataş, "Öğrencilerimiz, sınavın öncesi günün akşamında iyi dinlenmeli, kendilerini bugün içerisinde zihinsel olarak zorlamamaları gerekiyor. Sınav günü özellikle yeterli enerjiyi elde etmek için sabah kahvaltılarını ihmal etmesinler. Sınava getirilmesi yasak olan eşyaları yanında getirmesinler. Özellikle öğrencilerimizin bir gün önceden belirlenen evrakları hazırlamaları onların sınav öncesi stres yaşamasını önleyecektir. Dikkat etmeleri gereken bir diğer husus ise sınav günü kesinlikle rahat edecekleri kıyafetler giysinler" dedi.

"KENDİLERİNE GÜVENEREK SORULARI ÇÖZSÜNLER"

Sınava girecek öğrencilerin sınav esnasında yapmaları gerekenlere açıklık getiren Karataş, "Sınava başlamadan önce ilk başta yapılması gereken kitapçık türünün işaretlenmesi olmalı. Bu aşamadan sonra dikkatlice kitapçıkları kontrol etmeleri ve eksik gördüklerini salon görevlilerine bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerimizin yapılan kontrollerin ardından kesinlikle kendilerine en çok güvendikleri alanda sınava başlamalarını ve optik işaretlemelerini en sona bırakmamalılar. Kesinlikle ve kesinlikle umutsuzluğa kapılmadan kendilerine güvenerek soruları çözsünler. İnşallah bütün öğrencilerimiz başarılı bir sınavı geride bırakır. Tüm öğrencilerimize YGS sınavında başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.