Türkiye Off-road Şampiyonası’nın 7. Ayak Yarışları Karabük’te

Türkiye Off-road Şampiyonası’nın 7. Ayak Yarışları Karabük’te
Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) Kulübü'nün katkıları ile Off-Road Türkiye Şampiyonası 7. ayak yarışları...

Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) Kulübü'nün katkıları ile Off-Road Türkiye Şampiyonası 7. ayak yarışları Karabük'te yapılacak.

14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak ve 2 gün sürecek olan final yarışları Karabük Üniversitesi arkasında yer alan alanda gerçekleşecek. Yarışların ilk etabı 14 Ekim Cumartesi günü öğlen başlayacak. 15 Ekim Pazar günü sona erecek yarışlara Türkiye'nin dört bir yanından Off-Road tutkunları katılacak.

Yapılacak yarışlarla ilişkin açıklamalarda bulunan KARDOFF Kulübü ve Karadeniz Off-Road Birliği Başkanı Ahmet Demir, "Her sene olduğu gibi 2017 yılının Türkiye Off-Road yarışlarının 7. ayak ve final yarışları Karabük'te olacak. Karabük Off-Road kulübü tarafından Karabük Üniversitesi arkasında orman ve seyirci etaplı olarak 2 gün sürecek yarışlarda adrenalin ve heyecan dolu geçecek. Samsun-Vezirköprü'de yapılan 6. ayak yarışlarda puan dereceleri birbirine çok yaklaştığından final olan 7. ayak yarışları sıralamayı değiştireceğinden heyecanlı ve adrenalinin yüksek olacağı bir yarış gerçekleşmesini bekliyoruz. 14 Ekim Cumartesi günü orman etabı saat 13.00'de start alacak. 10 kapı ve 3 etapta gerçekleşecek yarışmanın her etabı 11.8 km. 15 Ekim Pazar günü ise 20 kapılı 4 etapta gerçekleşecek. Seyirci etaplarının olacağı pazar günkü yarışlarda araçlar doğal ve yapay bol iniş çıkışlı engellerden geçerek yarışları tamamlamaya çalışacaklar. Buradaki etapların ise her biri 9 km olacak. Yarışların toplam mesafesi ise 89.21 km oluşuyor. Yarışların tamamlanacağı son günün akşamı ise şampiyonada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Hafta sonu yapılacak olan yarışlara halkımızın da katılımını bekliyoruz. Hafta içinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Abdurrahim Boynukalın'ı ziyaret ederek yarışlara davet ettik ve kendisi de bir aksilik olmazsa katılma sözü verdi" dedi.

Yüksek katılım bekliyoruz

Demir, şampiyonun sene başında 25 araçla başladığını, final yarışlarına 15 ile 20 aracın katılmasını beklendiğini de kaydederek, "Karabük Off-Road kulübünün düzenlemiş olduğu etaplar yarışmacılar tarafından tercih edildiğinde yüksek bir katılım da bekliyoruz. Şampiyona içerisinde kulübümüz üyesi Erdoğan Kovancı yarışmakta. Onun da sıralama durumu 7. ayak final yarışında belli olacak. Öncelikle kendisine ve bütün yarışmacılara başarılar diliyoruz. Bu arada final yarışında bizlere desteklerinden dolayı başta Karabük Valiliği olmak üzere, Karabük ve Safranbolu Belediyeleri, Karabük Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüklerine, İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.

Türkiye Off-road Şampiyonası’nın 7. Ayak Yarışları Karabük’te

Türkiye Off-road Şampiyonası’nın 7. Ayak Yarışları Karabük’te

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.