Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü

Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen "Yılın başarılı gazetecileri" yarışmasında "Sur'un dar sokaklarından şampiyonluğa"...

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen "Yılın başarılı gazetecileri" yarışmasında "Sur'un dar sokaklarından şampiyonluğa" haberi ile birincilik kazanan İHA muhabirleri Mehmet Pişkin ve Emrah Kızıl, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin bu yıl 32'ncisini düzenlediği ve sonuçlarını 28 Eylül'de açıkladığı "Yılın başarılı gazetecileri" yarışmasının ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen törene eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, HDP Diyarbakır İl Başkanı Cebbar Leygara, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, DOGUNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, basın mensupları, yakınları ve davetliler katıldı. Programda Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, bölgede çalışan gazetecilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekerken, eski Bakanlardan Kutbettin Arzu ise yaptığı konuşmada ödül alan almayan tüm basın mensuplarını kutladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim de ödül alan gazetecileri tebrik etti.

TV Haber dalında birincilik İHA'ya

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende İHA muhabirleri Mehmet Pişkin ve Emrah Kızıl, "Sur'un sokaklarından şampiyonluğa" haberi ile TV Haber dalında birinciliğe layık görüldü. Pişkin ve Kızıl'a plaketlerini DTSO Başkanı Ahmet Sayar takdim etti. Törende ödül alan gazeteciler şöyle:

"TV Haber dalında İHA muhabirleri Mehmet Pişkin ve Emrah Kızıl "Sur'un sokaklarından şampiyonluğa" haberi ile birinciliğe, DHA muhabiri Ali Leylak "Şanlıurfa'da 5 kişilik aile gardıropta yaşıyor" haberi ile ikinciliğe, A Haber kameramanı Orhan Şener "Görme engelli kitapçı" haberi ile üçüncülüğe layık görüldü.

Yazılı Haber dalında DHA muhabiri Felat Bozarslan "Dramı bitmeyen çocuk gelin" haberi ile birinciliğe, Habertürk gazetesinden Mehmet Kayahan "Okula melek dönüş" haberi ile ikinciliğe, Diyarbakır Yenigün gazetesinden Mehmet Uğur Çakıl "Bu köyde internet var, su yok" haberi ile üçüncülüğe layık görüldü.

Görüntü dalında Rudaw TV kameramanı "Karacadağ" haberi ile birinci, Alman ARD TV kameramanı Meyser Tuncay "Köy korucuları" haberi ile ikinci, NTV muhabiri Seyfettin Ay ise "Siverek il olsun" haberi ile üçüncü oldu.

Fotoğraf dalında Reuters muhabiri Sertaç Işık "Sur'da yıkım başladı" fotoğrafı ile birinciliğe, Akşam gazetesi muhabiri Veysel Koç "Diyarbakır patlama" fotoğrafı ile ikinciliğe, Özgür Haber gazetesi muhabiri Abdulsamet Karaş "Utanç fotoğrafı" ile üçüncülüğe layık görüldü.

Röportaj dalında Batman Son Söz gazetesi muhabiri Hatice Türkan "Kadınlar önce öğreniyor, sonra satıyor" röportajı ile birinci, İlk Ses gazetesi muhabiri Adnan Avuka "Süryanilerle Mardin üzerine" röportajı ile ikinci oldu.

Sayfa tasarımı dalında Batman Çağdaş gazetesinden Barış Arslan "Dicle'ye veda" ile birinciliği, Tigris gazetesinden Ali Vuranel "Sur için Bismillah" ile ikinciliğe, Şanlıurfa Olay gazetesinden Mehmet Halhalli "Sonumuz böyle mi olacaktı" ile üçüncülüğe layık görüldü.

Kürtçe Haber dalında K-24 muhabiri Mahir Yüksel "Kinoa xwarina astoronatan" haberi ile birinci, Rudaw TV muhabiri Maşallah Dekak "Dengbej cahido" haberi ile ikinci, TRT Kurdi muhabiri Ahmet Yukuş "Zarokan 10 sale tıryake bıkartinin" haberi ile üçüncü oldu.

Kürtçe Haber Program dalında Waar TV muhabiri Mahsum Rençber "Şırnak düğünleri" haberi ile birinciliğe, TRT Kurdi muhabirleri Neşe Kaya ve Engin Dalgıç "Zeningahi me Kurdi Bingöl" haberi ile üçüncülüğe layık görüldü.

Radyo Haber dalında Şenay Sevim ve Mustafa Çakmak "Yöremizden" programı ile birinciliğe layık görüldü."

Jüri Özel Ödülü ise Güneydoğu Ekspres gazetesi muhabiri Sedat Irmak'ın "On gözlü köprünün ayaklarını sekize düşürdüler" haberi ile GGC'nin kurucu üyelerine verildi. GGC Yönetim Teşvik Ödülü de "Diyarbakır Borsası dergisi" ile Ramazan Demir'e verildi.

Ödül töreninin ardından program, yemek ve canlı müzikle devam etti.

Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü

Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü

Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü

Ggc’den İha’ya Birincilik Ödülü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.