Kartal Tibet'in ünlü otomobili bulundu

Kartal Tibet'in ünlü otomobili bulundu
Uzun süredir gözlerden uzak olan Yeşilçam’ın efsane oyuncusu, yönetmeni, senaristi Kartal Tibet’in sinemada gerek oyuncu olarak kullandığı, gerekse yönettiği filmlerinde yıllarca sık sık gördüğümüz 1969 model 34 KT 417 plakalı Mercedes marka 280S tipi aracı geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkarıldı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğinin izini sürdüğü araç Sinop'ta bir sanayi sitesinde kaderine terk edilmiş şekilde bulundu. Şaşaalı günlerine tekrar dönebilmesi için üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılması ve restore edilmesi gereken otomobile büyük emek verilmesi gerekiyor.

Reyhan (1969), Beklenen Şarkı (1971), Vukuat Var (1972), Bir Pınar Ki (1972), Bir Demet Menekşe (1973), Zambaklar Açarken (1973) gibi birçok filmde gördüğümüz KT (Kartal Tibet) plakalı araç için Ses dergisi, 8 Kasım 1969 tarihli yazısında “Sinema Artistleri İçinde En Lüks Otomobil Kartal Tibet'in” başlığını kullanır. Yeşilçam'ın efsane ismi, 220 bin liraya satın aldığı Mercedes'i uzun yıllar kullanır. Alındığında beyaz renkte olan lakin 70'li yılların ortalarına doğru Rumelihisarı Mezarlığı'nın önünde bir taksiyle çarpışan aracın ön tarafı paramparça olur. Sigorta yetkilileri 25 bin lira civarında hasarın olduğunu tespit ederken, kaza esnasında aracı ne Kartal Tibet ne de yardımcı rollerde oyunculuk yapan şoförü İhsan Baysal'ın kullandığı belirlenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.