Kartal'da Çöken Binadaki Ölü Sayısı 14'e Yükseldi

Kartal'da Çöken Binadaki Ölü Sayısı 14'e Yükseldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47'nci saatteyiz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47'nci saatteyiz. Çalışmalarımız aynı hızla devam etmektedir. AFAD'ın yönlendirmesiyle itfaiye, UMKE, 112 sağlık ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar aynı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar 14 kişiyi kaybettik, 14 vatandaşımızı da sağ çıkarabildik" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu Kartal'da çöken binaya ilişkin son bilgileri verdi.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Dün akşam saat 11.00'de kayıp sayımız 11'di. O saatten sonra 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. Hafif yağmurun herhangi bir yavaşlatıcı engeli söz konusu değil. 14 yaralımızın durumu iyi. Göçük altında kalanları sağ salim şekilde çıkarmayı umut ediyoruz."

BİNANIN ÇÖKME NEDENİ

Bakan Soylu, binanın çökme nedeniyle ilgili olarak, "Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş kapsamlı bir soruşturma yapıyor. Şu anda ne söyleniyorsa doğru değil. Binanın yapım anına, kim tarafından nasıl yapıldığı yönünde söylenenler var. Kolonların kesilmesi ve diğerlerinin tevatür olduğunu, netleşmiş bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak açıklamaya kadar itibar edilmemesi gerekir. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi paylaşmıyoruz. Bu olayın müsebbibi kimse cezasını bulacaktır" dedi.

11 KİŞİ KAYIP

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ölüm ve yaralıların yanı sıra kayıp vatandaşımızın sayısını da duyurdu. Soylu, 11 kişiden hala haber alınamadığını açıkladı.

BAKAN SELÇUK: GÖÇÜK ALTINDA KALAN VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da açıklamasında "Göçük altında kalan vatandaşlarımıza ulaşabilmeye çalışıyoruz. Biz de bütün vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları giderilmesi konusunda bütün yardımları gösteriyoruz. İnşallah hastanedeki vatandaşlarımıza da ziyarete gideceğiz. Çok teşekkürler arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.