Kastamonu Turizmde Bu Yıl 600 Bin Konaklamayı Hedefliyor

Kastamonu Turizmde Bu Yıl 600 Bin Konaklamayı Hedefliyor
Kastamonu'da düzenlenen Turizm Haftası kutlamalarında konuşan Valisi Yaşar Karadeniz, turizm alanında bu yılki konaklama hedeflerinin 600 bini yakalamak olduğunu...

Kastamonu'da düzenlenen Turizm Haftası kutlamalarında konuşan Valisi Yaşar Karadeniz, turizm alanında bu yılki konaklama hedeflerinin 600 bini yakalamak olduğunu söyledi.

15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası kutlamaları, Kastamonu'da başladı. Cevizli Park'ta toplanan bir gurup turizmci, buradan Cumhuriyet Meydanına kadar kortej eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, turizm alanında bu yılki konaklama hedeflerinin 600 bini yakalamak olduğunu söyledi. Karadeniz, "Rakamlar büyüdükçe turizmden gelen gelirlerde artacaktır. Turisti burada mümkün olduğunda daha fazla ağırlamak olmalıdır. Sadece bu il merkezi olarak değil tüm ilçeleriyle birlikte planlanmasını ve birlikte ele alınmasını zorunlu kılan bir durumdur. Onun için altyapı ve üstyapı yatırımları belli bir program dahilinde yapılıyor. Ama Kastamonu halkının da bu seferberliğin içerisine dahil olması gerekiyor. Örneğin konaklar restore ediliyor. Bu konağa bir Kastamonulu ailenin yerleşmesi ve misafirlerini o konakta ağırlaması gerekiyor. Böyle yaparsak bu konaklar gerçekten Kastamonu'ya hizmet vermiş olacak. Böyle yaparsak ancak turizmin gelişmesine katkı sağlamış oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi oyunlarını oynadı. Öğrenciler müzik dinletisi ile şiirlerini okudu. Törene Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu Turizmde Bu Yıl 600 Bin Konaklamayı Hedefliyor

Kastamonu Turizmde Bu Yıl 600 Bin Konaklamayı Hedefliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.