Samsunspor Başkanı Tutu, Aday Olmayacağını Açıkladı

Samsunspor Başkanı Tutu, Aday Olmayacağını Açıkladı
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, 20 Aralık'ta yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklayarak, "Bu koltuklar, şehrin koltuğu....

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, 20 Aralık'ta yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklayarak, "Bu koltuklar, şehrin koltuğu. Oturduğun yerden kalkmasını da bileceksin" dedi.

Sezon başında koyulan hedeflerden uzak kalan ve ligin alt sıralarında mücadelesine devam eden Samsunspor, geçen günlerde seçimli olağanüstü genel kurul kararı almıştı. Başkan Erkut Tutu, bugün antrenman sırasında yaptığı açıklama ile tekrar başkanlığa aday olmayacağını ilk kez söyledi.

"Bu koltuklar, şehrin koltuğu. Oturduğun yerden kalkmasını da bileceksin"

Adayların önünü açmak için aday olmayacağını açıkladığını ifade eden Başkan Tutu, "20 ve 28 Aralık'ta yapılacak olan olağanüstü genel kurulda aday olmayacağım. Genel kurula yaklaşık 11 gün süre var. Bu süre zarfında kulübümüzü daha iyi günlere taşıyabilecek, daha iyi yönetebilecek kişilerin rahatlıkla adaylıklarını açıklamaları fırsatı doğacak. Aday olanlara kulüple ilgili bilgi vermek için bu sürecin son güne kalmaması için bu açıklamayı yapıyorum. Umarım, Samsunspor için bu kararımız hayırlı olur. Kulübün nereden nereye geldiği belli. Biz okyanusu geçtik. Şu anda Samsunspor, yönetilebilir bir duruma geldi. Bizler de bu koltukların bizim şirketimizin koltuğu olmadığını düşünüyoruz. Bu koltuklar, şehrin koltuğu. Oturduğun yerden kalkmasını da bileceksin. Samsunspor'a fayda sağlayabilecek, katkısı olacak insanların oluşabilmesi için de doğru kararın bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"İnşallah Samsunspor'u hedeflerine taşıyabilecek bir yapı oluşur"

Yeni yönetimin Samsunspor'u hedefine ulaştırmasını umduğunu belirten Tutu, şunları söyledi:

"Teknik kadromuzun ve futbolcularımızın başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah yeni gelecek arkadaşlarla onlar da destek vererek bu takımı sezon başında koyulan hedeflere hep beraber ulaştıracaklarını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte yapılacak olan her şeyin Samsunspor'la ilgili her konuda yardımcı ve destek olacağımızın sözünü veriyorum. Her zaman kararımın arkasındayım. Aday çıkmaması durumunda kongredeki ortam, o günkü divan kurulunun vereceği karara göre Samsunspor süreci yaşayacaktır. Samsunspor Kulübü'ne aday olan herkes muhakkak ki kulübü yöneteceğine inanıyordur. Onun için aday oluyordur. Hiç kimseyi "yönetemeyecek" diye düşünmedim, düşünmem de. Bunun kararını genel kuruldaki insanlar verecektir. İnşallah Samsunspor'u hedeflerine taşıyabilecek, sorunlarını çözebilecek bir yapı oluşur. O yapı da Samsunspor'u başarılara taşır. Buralar şehrin koltukları ve makamları. Oturan insanlar kalkacakları zamanı bilmelidir. Hayırlısı olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.