Kayseri Şeker’in Eski Yönetimine Hapis Cezası

Kayseri Şeker’in Eski Yönetimine Hapis Cezası
Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski yönetiminde bulunan V.A.Ö., M.D., H.Ç. ve H.K., resmi evrakta sahtecilik ve resmi belgeyi yok etmek suçlarından hapis cezasına...
Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski yönetiminde bulunan V.A.Ö., M.D., H.Ç. ve H.K., resmi evrakta sahtecilik ve resmi belgeyi yok etmek suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sanık H.K., SS Pancar Ekicileri Kooperatifi Vekili Avukat Remzi Eroğlu, sanık V.A.Ö. müdafii Avukat Mehmet Hodul, sanıklar M.D. ve H.Ç. müdafii Avukat Ziya Taşçı hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı geçen celsede okunan mütalaayı aynen tekrarlayarak, sanık V.A.Ö.'ın Resmi Belgede Sahtecilik suçundan, sanıklar H.Ç., M.D. ve H.K.'ın da Resmi Belgeyi Bozmak, Yok etmek veya gizlemek suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık müdafii avukatları, yaptıkları savunmalarında aleyhe olan hususları kabul etmediklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılamada V.A.Ö.'ı Resmi Belge'de sahtecilik suçundan ilk olarak 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Bu ceza TCK'nın 62.'nci maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına, ardından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çevrildi. Mahkeme heyeti bu kararın temyiz yolunun açık olduğunu da bildirdi.

Sanıklar H.Ç., M.D. ve H.K. hakkında ise Resmi Belgeyi Yok Etme suçunu işlediklerinin sabit görülmesi nedeniyle 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların duruşmadaki olumlu tavırları nedeniyle cezada 1/6 oranında indirim yaparak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra bu cezayı bir yıla kadar indirdi.

Mahkeme heyeti bu cezayı, sanıkların suç tarihinde sabıkasız oluşları, suçun nevi ve miktarını göz önüne alarak, hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı verdi ve sanıkların 5 yıl süre ile denetime tabi tutulması yönünde karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.