Kayserispor'da N'guemo Krizi

Kayserispor'da N'guemo Krizi
Kayserispor'un başı aldığı bazı yabancı oyuncularla dertte.
Kayserispor'un başı aldığı bazı yabancı oyuncularla dertte. Büyük umutlarla Akhisar'dan alınan Landry Joel Tsafack N'Guémo, sarı kırmızılı kulübe büyük yük oldu. 2016-2017 sezonunda toplam 9 maçta yedek olarak sahaya çıkan Kamerun'lu önlibero, 125 dk sahada kaldı. Maçların tamamını son dakikalarda oyuna girerek tamamlayan 32 yaşındaki N'Guémo'nun fiyatı ise dudak uçuklattı.

Kayserispor ile yıllık 730 bin Avro'ya anlaşan N'Guémo, 125 dakika oynadığı için 730 bin Euro ücret almayı hak kazandı. Sarı kırmızılı ekipte dakikası 5,840 Euro olan N'Guémo alacaklarını tahsil edemediği için Kayserispor kulübünü mahkemeye verdi. Sarı kırmızılı ekibe maddi ve manevi anlamda büyük külfet getiren N'Guémo için alacaklarını tahsil edemediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı fesih etme kararı çıktı.

Ligde 9 maçta yedek soyunan ve toplamda 125 dakika forma giyen N'Guémo için Kayserispor'un kasasından 730 bin Euro çıkacak. Göz göre göre paranın sokağa atılacağı bu transferde büyük hata yapan yönetimin birde kaleci Ahamada ile ilgili başı çok ağrıyacağa benziyor.

Kayserispor forması altında önemli maçlarda takımın önemli puanlar almasında büyük pay sahibi olan kaleci Ahamada'nın da kadro dışı kaldıktan sonra alacaklarını tahsil edemediği ve bu nedenle mahkemeye gittiği öğrenildi. Her iki futbolcunun alacaklarını ödemek zorunda kalacak olan yönetimin tek taraflı fesih hakkını elde eden N'Guémo ve Ahamada ile anlaşmaya gitmesi bekleniyor.

Süper Ligin 18 yabancı oyuncusu olan tek takımı konumundaki Kayserispor, forma şansı bulamayan yabancı oyunculardan kurtulmak için futbolcuları ikna edemeyen yönetim, karşılarına çıkacak sorunlar nedeniyle sarı kırmızılı kulübü büyük zararlara uğratacağı kaçınılmaz görünüyor.

Haber: Faruk Aydemir

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.