Mşü’de Bilim Şenliği

Mşü’de Bilim Şenliği
Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen bilim şenliğinde, üniversite öğrencileri tarafından...

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen bilim şenliğinde, üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel eserler lise öğrencilerine tanıtıldı.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bilim şenliğinde ilk olarak konferans düzenlendi. Konferansta lise öğrencilerine yönelik bir konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevad Selam, çeşitli önerilerde bulundu. Kitap okumanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cevad Selam, cep telefonlarını virüse benzeterek, "Elimizdeki cep telefonları, iletişim kurulması için icat edildi. Ama ne yazık ki, ben bunu bir virüs olarak görüyorum. Şu anda 2-3 yaşındaki bebeklerin elinde dahil bu cep telefonlarını görebiliyoruz. Bu şekilde devam etmesi halinde gelecek nesil, üretimden ve bilimden uzak olacaktır. Bunun yerine kitap okuyalım, öğretmenlerimizi, hocalarımızı sıkıştıralım. Onlardan daha fazla bilgi alalım. Bilginin fazlası zarar değildir. Ancak bu şekilde geleceğimiz garanti altına alınabilir" diye konuştu.

Şenlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan proje yürütücüsü MŞÜ Araştırma Görevlisi Yalçın Kalkan ise, şenliğin DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı finansörlüğünde yapıldığını söyledi. "Gençlerimizin, fen bilimlerine olan ilgilerini arttırmak, onların deneyle öğrenmesine katkıda bulunmak, ülkemizde giderek azalan fen bilimlerine olan ilgiyi arttırmak adına düzenlenmiş bir projedir" diyen Yalçın Kalkan, "Proje kapsamında çeşitli söyleşilerimiz olacak. Bunun yanı sıra fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında deneylerimiz olacak. Deneylerimiz, ortaöğretim düzeyindeki çocukların fen bilimlerine olan ilgisini ve yetisini geliştirecek şekilde dizayn edildi" ifadelerini kullandı.

MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullatif Tüzer ise, Muş'ta ciddi anlamda gençlik potansiyeli olduğunu ve üniversite olarak bu gençlere faydalı etkinlikler düzenleme gayretinde olduklarını kaydetti. Tüzer, "Gençlerimizin gelecekte bilimsel olarak donanımlı hale gelmesi için zaman zaman projeler düzenliyoruz. Bu projemiz de bunlardan birisi. Fizik bölümünden arkadaşlarımız, DAP Bölge Kalkınma İdaresiyle ortaklaşa böyle bir çalışma yaptı. Malumunuz olduğu üzere, dünyamız artık yüksek teknoloji çağında. Ülkeler, birbiriyle ciddi anlamda rekabet eder düzeye geldi. Ne yazık ki, ülkemiz bu rekabette tatmin edici düzeyde değil. Bu eksikliği görüp, bu rahatsızlığı hissedip, gençlerimizi geleceğe hazırlamak, rekabet edebilecek bir donanıma getirebilmek, en azından buna bir katkı sahibi olabilmek amacıyla böyle bir proje hazırlandı. Projemiz 2 gün sürecek. Alanında önemli isimler buraya davet edildi ve gençlerimiz bu isimlerle buluşacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan deney ve eserler, lise öğrencilerine tanıtıldı.

Mşü’de Bilim Şenliği

Mşü’de Bilim Şenliği

Mşü’de Bilim Şenliği

Mşü’de Bilim Şenliği

Mşü’de Bilim Şenliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.