"İki Teker Adana" Projesi

"İki Teker Adana" Projesi
Adana Büyükşehir Belediyesi, bisikletin ulaşım aracı olarak kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin öncülüğünde...

Adana Büyükşehir Belediyesi, bisikletin ulaşım aracı olarak kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin öncülüğünde hazırlanan "İki Teker Adana" projesine tam destek verdi. Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda ilçe veya semt bazında bisiklet yolu ağı oluşturulmasına yönelik düşüncelerin, organize edilecek geniş tabanlı çalıştayın ardından hayata geçirilmesi planlandı.

Bisikletin sağladığı kazanımlar

Mimar Tan Kanmaz, katılımcılara İki Teker Adana Projesi'yle ilgili bilgiler aktardı. Avrupa ve ABD'nin metropol kentlerinde bisiklet yollarının geliştirildiğini ve önemli sonuçlar elde edildiğini kaydeden Tan Kanmaz, trafik kaynaklı çevre kirliliği ve otopark sorununa karşı en etkili çözümlerden birinin bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Kanmaz, bisikletin özendirilmesiyle daha az atık ve ses ile seyrek trafik sağlanacağını kaydeden, toplum sağlığının iyileşeceğini, sağlık giderlerinin düşeceğini, akaryakıt tüketiminin azalacağını ve önemli ekonomik kazanımlar elde edileceğini dile getirdi.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ise Adana'nın iklim ve coğrafik yapısının bisikletle ulaşıma çok elverişli olduğunu vurgulayıp, projenin belediyeler, ilgili meslek odaları, sivil toplum örgütleri, bisiklet kulüpleri ile derneklerinin katılımıyla bir çalıştayda değerlendirilmesinin en doğru sonuçlar doğuracağını söyledi. Diğer katılımcılar da projenin hayata geçirilmesi için görüşlerini ifade etti.

İki teker için ortak akıl

Toplantıyı yöneten Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatlarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi'nin büyük parklarda ve rekreasyon alanlarında bisiklet yollarına öncelik verdiğini, son olarak yenilenen Adnan Menderes Sahil Yolu'nda Seyhan Baraj Gölü kıyısına paralel önemli iyileştirmeler sağladıklarını anlattı.

Sinan Gül, İki Teker Adana Projesi'nin destekçisi olmaktan memnuniyet duyduklarını vurgulayıp, çalıştay düşüncesinin hayata geçirilmesi için de kolaylık sağlayacaklarını duyurdu. Gül, değerlenmeler sonunda ortaya çıkan 6-12 kilometrelik bir güzergahta standartlara uygun şekilde bisiklet yolu yapılması fikrinin hayata geçirilmesi için belediye bürokratlarının çalışma yapmasını istedi.

Kent Estetiği Kurulu'nun İki Teker Adana Projesi'ni değerlendirdiği toplantıya Meclis Üyeleri Mehmet Esendemir ve Zafer Kara, Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Adana Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Gurubu Başkanı Nazım Biçer, Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Temsilcisi Elife Danışoğlu ile Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bürokratları katıldı.

"İki Teker Adana" Projesi

"İki Teker Adana" Projesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.