Keçiören’den Yemen’in Sessiz Çığlığına Destek

Keçiören’den Yemen’in Sessiz Çığlığına Destek
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın çağrısı üzerine Keçiörenliler Yemen'e yardım için bir araya geldi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın çağrısı üzerine Keçiörenliler Yemen'e yardım için bir araya geldi. Başkan Ak, "Dünyanın neresinde bir felaket olsa, nerede bir mazlum varsa oraya Türkiye'nin eli mutlaka ulaşıyor" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının başlattığı "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında bütün Keçiörenlilere yardım çağrısında bulundu. Yemen'de yaşanan dram ve zulme karşı sessiz kalmayan Keçiörenliler de bağışta bulunmak üzere bankaya akın etti. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen bağış öncesi bir açıklama yapan Başkan Ak, "Keçiörenliler olarak Diyanet İşleri Başkanlığının ve Diyanet Vakfının Yemen'e gönderilmek üzere başlattığı kampanya için buradayız. Bütün Keçiörenliler olarak Yemen'deki yavruların, aç kalmış olan insanların desteklenmesi maksadıyla yapılan bu kampanyaya duyarsız kalmadığımızı haykırmak adına buradayız" ifadelerini kullandı.

Bağış çağrısına 5-6 bin vatandaşın katılmasını beklediğini belirten Ak, Yemen halkının Türk halkıyla kardeş olduğunu ve Yemenlilerin çok zor şartlar içerisinde olduğunu bildiklerini kaydetti. Ak, Yemenlilere bir nebze olsun destek olmak adına bütün Keçiörenlileri bu duyarlı kampanyaya davet ettiklerini ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiğini vurguladı.

'Dünyanın neresinde bir felaket olsa, nerede bir mazlum varsa oraya Türkiye'nin eli mutlaka ulaşıyor'

Türk toplumunun hiçbir zaman duyarsız olmadığının altını çizen Ak, şöyle devam etti:

'Türk toplumu hiçbir zaman duyarsız değildir. Her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Cumhurbaşkanımız da her zaman dış yardımlara önem vermiştir. Türkiye kimsesizlerin kimsesi olmaya, zor durumda olanlara yardım etmeye de her zaman öncü olmuştur. Türk halkı da son derece hassas ve duyarlıdır. Oradaki kardeşlerimiz bizim dindaşlarımızdır ve zor zamanlarında yanlarında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Sadece onlarla da kalmıyor. Dünyanın neresinde bir felaket olsa, nerede bir mazlum varsa oraya Türkiye'nin eli mutlaka ulaşıyor. Bütün vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Bu zor günlerinde Yemenlilerin yanlarında yer alalım. Yemen bizim için aynı zamanda tarihi anlamda bağımızın olduğu bir yerdir. Orada askerlerimiz, şehitlerimiz vardır. Yemen'e gidip dönmeyen birçok askerimiz de vardır. Bizden biriler. Yanlarında olduğumuzu göstermemiz lazım.'

'Herkes el ele versin, yardım etsin'

65 yaşındaki Hüdaver Ünsal isimli bağışta bulunan vatandaş ise, "Çok üzüntülüyüm. Anlatamıyorum. Şu anda kuş olup uçmak isterim. Evimin bütün her şeyini vermek isterim. Biz burada bir şeyler yiyoruz az çok. Onlar orada aç susuz diyorum. Bu haksızlık. Herkes el ele versin, yardım etsin. Bir ekmeği varsa yarısını versin" şeklinde konuştu.

Bağışta bulunan bir diğer vatandaş da, "Yemen'deki insanların yoksul, aç olmalarından dolayı Keçiören Belediye Başkanımız böyle bir çağrıda bulundu, biz de iştirak ettik. Çok zor bir durum. Biz yemeklerimizi yiyoruz, yataklarımızda rahat yatabiliyoruz. Huzurlu bir ortamdayız. Onlar zor durumda. Onlara bir katkı yapalım diye düşündük. İnşallah rahata ererler. Onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz. Elimizden ne gelirse yapacağız sürekli. Bizim insanımızın gönlü boldur. Her kardeşimizin buna önayak olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet ve bu devletin insanları da büyük. O yüzden herkesin bağış yapacağına inanıyorum" dedi.

Ak, daha sonra vatandaşlarla birlikte bankaya giderek bağışta bulundu.

Keçiören’den Yemen’in Sessiz Çığlığına Destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.