Kent Konseyi Başkanı Tanfer: “Milletimiz Hainlere Gereken Dersi Vermiştir”

Kent Konseyi Başkanı Tanfer: “Milletimiz Hainlere Gereken Dersi Vermiştir”
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'da bir milletin tarihi yeniden yazdığını belirten Tanfer, "15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildir, dün nasıl üzerimizde hain emelleri olan kişiler, kaos ve kargaşa ortamı yaratarak amacına ulaşmaya çalışmışsa bugünde ülkemiz çeşitli kargaşa ve kaoslar içinde bitişe, sona sürüklenmeye çalışmaktadır" dedi.

"Türk milletinin birliğine ve dirliğine kast edilerek gerçekleştirilmesi planlanan hain darbe girişiminin, demokrasisine sahip çıkan vatandaşlar tarafından bertaraf edildiğini hatırlatan Başkan Tanfer, mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Devletimiz, 15 Temmuz'u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bu günü "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan etmiştir. Bizler bu günün üçüncü yıl dönümünde ülkesi için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi anmak ve milli birlik ruhunu tekrar yaşatmak için yine meydanlarda olacağız. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda Türk milleti cepheye nasıl koştuysa 15 Temmuz günü o vatan aşkıyla tankların önüne dikilen, kendisini bombalara, kurşunlara siper eden binlerce vatandaş darbenin önüne geçti. Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu ve bunun gibi darbelerin yapılmasına izin vermeyecektir. Türk milleti, bir kez daha ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve birlik beraberliğine kast eden hainlere gereken dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde ülkemizin aydınlık geleceği uğruna vatan aşkıyla canını hiçe sayan şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi, ordumuzun cesur askerlerini ve emniyet teşkilatımızın yiğit mensuplarını şükran ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.