"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"

"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa'nın üvey evlat muamelesi gördüğünü, genel bütçeden hak ettiği payın yarısını bile alamadığını...

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa'nın üvey evlat muamelesi gördüğünü, genel bütçeden hak ettiği payın yarısını bile alamadığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte bu tekrar gözden geçirilmeli. İktidara mensup milletvekillerinin ilgisizliğinden dolayı; merkeze sağlanan katkının yarısı Bursa'ya gelmiyor" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'dan beklentilerini de dile getiren Topçu, "T2 hattı hafif raylı sisteme dönüştürülmeli ya da yer altından gitmeli. Trafik konusunda da acil tedbirler bekliyoruz" dedi.

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa'da yaşayan biri olarak trafik ve deprem gibi meselelere acil çözülmesi üretilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bursa'da bir yerden bir yere ulaşmak mümkün değil. Süratle şehir içi ulaşımının bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bununla alakalı yeni belediye başkanımızdan çalışmalar bekliyoruz. Fay hattından dolayı çok büyük bir faciayla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Yine çok hatalı sonuçlar veren kentsel dönüşüm programının tekrar gözden gerilmesi lazım. Bilhassa varoşlar diye hitap ettiğimiz bölgelerde kentsel dönüşümün uygulamaya geçirilmesini elzem buluyoruz. Bursa su şehri diyoruz. Maalesef Bursa Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan, tüketen ve faturasını ödeyen bir şehir. Bu Bursa olarak bizim bir ayıbımızdır. Yeni belediye başkanından en azından dar gelirli vatandaşımıza bir nefes aldırmak üzere, su faturalarında ciddi indirime gitmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"T2 hattı dediğimiz Yalova yolunun tekrardan gözden geçirilmesi, oradaki çalışmanın hemen durdurulup metronun yer altına indirilecek şekilde bir çalışmanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Topçu, "Belediye başkanımızdan beklentilerimiz çok yüksek. Bursa son yıllarda hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu problemleri biliyoruz. Çözümlerini de biliyoruz. Önümüzdeki süreçte 2029 Mart seçimlerinde MHP olarak bütün bu problemlere en iyi çözümleri üretip Bursalı hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Çok iddialı kadro ve programlarla hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız" şeklinde konuştu.

"Bursa üvey evlat muamelesi görmüştür"

Bursa'nın bugüne kadar merkezi bütçeye verdiğinin çok azını geri alabildiğini söyleyen Topçu, "Bunun için çok geri sıralardadır. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bu da AK Parti'nin yerel yöneticilerinin, hem de Bursalıların seçtiği milletvekillerinin başarısızlığı veya Bursa'ya olan ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Bursa bu konuda çok şanssız diye düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte yeni belediye başkanımızla birlikte ve yeni başbakan yardımcımızla birlikte Bursa bu makus talihini yenmeli. Maalesef geçtiğimiz süreçlerde Bursa yeterli hizmeti alamamıştır. Bursa üvey evlat muamelesi görmüştür" diye konuştu.

"Bıçak parasından çok ciddi şikayetler almaktayız"

AK Parti'ni en iddialı olduğu alanlardan bir tanesinin sağlık olduğunu söylüyen Topçu, "Evet, bir sitem değişikliğine gidilmiştir. Bazı konularda mesafe alınmıştır. Bursa her konuda olduğu gibi 15 yıldır hiç bir şekilde yatak artışında bir gelişme kat etmemiştir. 15 yıl önce Bursa'da hasta yatak sayısı ne ise bugün de aynıdır. Bunun yanında hastanelerimiz çok eskidir. Fiziki şartları çok yetersizdir. Hem Muradiye Devlet Hastanesi, hem de Çekirge'deki Devlet Hastanesi'nin maalesef yıllara dayalı bir yorgunluğu vardır. Bunların elden geçirilmesi lazım. Bursa yatak sayısı açısından çok eksiktir. Doktor acısından çok ciddi eksikleri vardır. Vatandaşların bıçak parası adı altında ödedikleri paralardan çok ciddi şikayetler almaktayız. Bursa, Güney Marmara'nın bir çok konuda ve sağlıkta merkezi olmasına rağmen, yoğun bakım ünitesi açısından bana her gün insanların şikayeti gelmektedir. Bu konuda ciddi bir problem vardır. Yoğun bakım ünitesinde kalması gereken birçok hasta yer sıkıntısından dolayı, eğer garip gurubaysa, sahip çıkanı yok ise bir an önce evine gönderilmek istenmektedir. Bu, Bursa'nın kanayan yarasıdır. Bursa'da sağlık alanında çok ciddi sıkıntıları var" dedi.

"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"

"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"

"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"

"Bursa Üvey Evlat Muamelesi Görüyor. Bursa Bütçeden Hakettiği Payı Almalı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.