Kılıçdaroğlu: Bu Ülkeyi Führerler, Başkanlar Değil, Vatandaş Yönetir

Kılıçdaroğlu: Bu Ülkeyi Führerler, Başkanlar Değil, Vatandaş Yönetir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek adamlar değil 79 milyon vatandaşımız yönetir" dedi.

Kılıçdaroğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, "Bin bir emek ve fedakarlıkla kazandığımız, halkın halk tarafından halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 93'üncü yılı kutlu olsun" diyen Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin, vatandaşlık ortak paydasında, herkesin eşit haklara sahip olduğu rejim demek olduğunu belirtti.

Cumhuriyet sayesinde bu ülkede, kimsenin doğumu veya soyu nedeniyle bir diğerinden üstün olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Halkımız büyük güçlüklerle eline aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek adamlar değil 79 milyon vatandaşımız yönetir" dedi.

-"15 TEMMUZ BU BEDELLERİN GÜNCEL BİR ÖRNEĞİ"-

Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu, bu ülkenin bütün vatandaşlarının liyakat esasıyla her makama gelebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse dini, mezhebi, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz. Hukuk dışında hareket eden herkes de bunun hesabını gene hukuk önünde verir. Bu ilkelerden sapılmasının bedeli büyük olur. 15 Temmuz bu bedellerin güncel bir örneğidir. Hukuk devleti ilkelerine sırtını dönerek, devlet yönetiminde liyakati değil partizanlığı esas alan anlayış Cumhuriyetimize, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelen bir saldırının temelini atmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever üyeleriyle güvenlik güçlerimizin kahramanlığı, Gazi Meclis'imizin şanına yakışır tutumu ve halkımızın direnme hakkını kullanmasıyla bu saldırı başarısız oldu. Bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamanın yolu Cumhuriyet ilkelerini tavizsiz uygulamaktır" dedi.

-"PARLAMENTER SİSTEMİ KORUMAK, ÜLKEMİZİN BEKASINI KORUMAK DEMEKTİR"-

Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin birlik ve bütünlüğün de teminatı olduğunu ifade ederken, "150 yıllık tarihe sahip, Osmanlının en zor günlerinde pusula, Kurtuluş Savaşı'nda rehber olan parlamenter sistemimiz Cumhuriyet ile ülkemizi inşa etti, sınırlarımızı korudu, her türlü saldırıyı yok etti. Üniter devleti ve parlamenter sistemi korumak, ülkemizin bekasını korumak demektir. Çok partili sistemle, özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemle Türkiye bir ve bütün olarak yeniçağda hak ettiği yere ulaşacaktır" dedi.

Cumhuriyetin bilhassa da "kimsesizlerin kimsesi" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet, kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, mesajını "Yaşasın Cumhuriyet" diyerek bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum