Abd'nin Suriye Operasyonu Kınayan Putin, Bmgk'yı Acil Toplantıya Çağırdı

Abd'nin Suriye Operasyonu Kınayan Putin, Bmgk'yı Acil Toplantıya Çağırdı
ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması ile birlikte ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye karşı operasyona başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması ile birlikte ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye karşı operasyona başladı. Operasyonda füzeler ve uçaklar kullanıldı. Suriye saldırısının ardından açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını vurguladı.

"KINIYORUZ, YIKICI ETKİ YARATACAK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'ye yapılan saldırıyla ilgili açıklaması Rusy yayın kuruluşu Sputnik tarafından duyuruldu.

Saldırıyı terörle mücadele ön safta yer alan egemen bir devlete yönelik saldırganlık eylemi olarak niteleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, saldırının tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etki yaratacağının altını çizdi.

'"ABD EYLEMLERİYLE SURİYE'DEKİ İNSANİ FELAKETİ DAHA DA DERİNLEŞTİRİYOR"

Putin, "Rus ordusunun meşru hükümete terörle mücadelede destek verdiği Suriye'ye düzenlenen saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. ABD, eylemleriyle Suriye'deki insani felaketi daha da derinleştiriyor, sivil halka acılar yaşatıyor, teröristlere göz yumuyor ve Suriye ile bölgede yeni bir sığınmacı dalgasını teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

"BMGK'YI ABD VE MÜTTEFİKLERİNİ KINAMAK ÜZERE ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ"

"Suriye'de yaşanan yeni gerilim, tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etkiye sahip. Tarih, her şeyi yerli yerine koyacak ve halihazırda Washington'a eski Yugoslavya, Irak ve Libya'daki katliamlar nedeniyle büyük bir sorumluluk yükledi" diye devam eden Putin, BM Güvenlik Konseyi'ni ABD ve müttefiklerinin saldırgan eylemlerini kınamak üzere acil toplantıya çağırdıklarını vurguladı.

"ABD, SALDIRI İÇİN YİNE SİVİL HALKA KARŞI ZEHİRLİ MADDE KULLANMA SENARYOSUNU KULLANDI"

Putin'e göre ABD, Suriye'ye saldırmak için yine sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu bahane olarak kullandı.

Rus lider şöyle devam etti: "ABD, Şayrat üssüne saldırdığında yaptığı gibi, bu kez Şam kırsalındaki Duma ilçesinde sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu bahane olarak kullandı. Sözde saldırının yapıldığı yere giden Rus askeri uzmanlar, klor veya başka zehirli madde kullanımına ilişkin bir ize rastlamadı. İlçe sakinlerinin hiçbiri, kimyasal saldırı düzenlendiğini doğrulamadı.

"BM TÜZÜĞÜ, ULUSLARARASI HUKUKUN NORM VE İLKELERİ İHLAL EDİLDİ"

Putin, saldırının BMGK'nın onayı alınmadan düzenlendiğini ve BM Tüzüğü'nü, uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal ettiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik dün geceki saldırısı kapsamında başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu bildirilmişti.

ABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı VarABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı Var ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak!ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak! ABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun DetaylarıABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun Detayları ABD Suriye'yi Böyle Vurdu ABD Suriye'yi Böyle Vurdu İşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedeflerİşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedefler Suriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere YansıdıSuriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere Yansıdı ABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı DestekliyoruzABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı Destekliyoruz İngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurduİngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurdu ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi? ABD Vurdu, Esad Twitter'dan Video Paylaştı! İşte İlk GörüntüsüABD Vurdu, Esad Twitter'dan Video Paylaştı! İşte İlk Görüntüsü ABD Vurdu, Şam'da Halk Suriye ve Rusya Bayraklarıyla Sokağa DöküldüABD Vurdu, Şam'da Halk Suriye ve Rusya Bayraklarıyla Sokağa Döküldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.