Cami Cemaati, Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

Cami Cemaati, Kur’an-ı Kerim Öğreniyor
Yozgat'ta Yeni Damat Hoca Zade Cami'nde vatandaşlar akşam namazını kıldıktan sonra yatsı namazına kadar camide kalarak Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Yozgat'ta Yeni Damat Hoca Zade Cami'nde vatandaşlar akşam namazını kıldıktan sonra yatsı namazına kadar camide kalarak Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Akşam namazı için camiye gelen vatandaşlara, cami imamı Şevki Uçar tarafından yatsı namazına kadar Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda ders veriliyor. Programa katılan vatandaşlar cami imamı Uçar'a teşekkür ederek, hem Kur'an-ı Kerim hem de dini bilgileri öğrendiklerini söylediler.

Camide Kuran'ı Kerim öğrenen Muttalip Nazlıoğlu, yaklaşık bir buçuk ay gibi bir sürede Kur'an-ı Kerimi öğrendiğini belirterek,"Medrese Mahallesi'nde oturuyorum ve namazlarımı mümkün olduğunca Damat Hoca Zade Cami'nde kılmaya çalışıyorum. Benim gibi namazlarını sürekli camide kılan bir grup arkadaşımızla birlikte akşam namazından yatsı namazına kadar Kur'an-ı Kerim öğreniyor ve dini bilgilerimizi gözden geçiriyoruz. Yatsı namazı sonrası da yaklaşık bir saat yine programımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu vesile ile cami imamımıza bizlere böylesine güzel bir hizmet sunduğu için teşekkür ediyoruz" dedi.

Emekli Turan Kargı ise,"Kursa başlayalı yaklaşık üç hafta oldu. Allah'a şükür bir şeyler öğrendik. İnşallah devam eder. Belli bir yaştan sonra bu zor oluyor ama yine de öğrendik. Dini konularda bilmediğimiz eksikliklerimizi hocamız sayesinde öğreniyoruz" şeklinde konuştu.

Cami imamı Şevki Uçar da akşam namazı sonrası yatsı namazına kadar vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda ders verdiklerini ifade ederek yatsı namazından sonra da bir saat daha programa devam ettiklerini aktardı. Uçar,"Kış mevsimi dolayısıyla geceler uzun olduğu için bu programa vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Camimizde her akşam, akşam namazı sonrası yatsıya kadar ve yatsı namazı sonrası yaklaşık bir saat daha vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışıyoruz. Sadece Kur'an okutmayı öğretmiyoruz, bunun yanında dini sohbetlerimiz de oluyor. İnsanlarla kaynaşmaya, dini yönden eksikleri, sorunları varsa onları da dinliyor ve gidermeye çalışıyoruz. Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu sorunları gidermeye çalışıyoruz. Kursumuz yaz ayına kadar devam edecek." diye konuştu.

Cami Cemaati, Kur’an-ı Kerim Öğreniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.