Kocaeli Emniyeti 13 Okul Çevresinde Uygulama Yaptı

Kocaeli Emniyeti 13 Okul Çevresinde Uygulama Yaptı
Kocaeli'de öğrencilerin suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla 13...

Kocaeli'de öğrencilerin suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla 13 okul çevresinde uygulama yapıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korunmasının yanı sıra güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacına yönelik il genelinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması yaptı.

Asayiş, Çocuk, Narkotik, TEM, Muhabere Elektronik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 6 ekip ve 21 emniyet personelinin katılımı ile belirlenen okul çevresinde yapılan uygulamada, 57 şahısın üstü aranarak kimlikleri kontrol edildi. Kimlik kontrolü yapılan şahıslardan 1 kişinin yoklama kaçağı olduğu belirlenerek tutuklandı.

Uygulamalar hakkında açıklama yapan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, "Çocuklarımızın suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, güvenli bir ortamda eğitim- öğretim hayatını sürdürmelerini sağlamak için Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız uygulamaları kararlılık ve titizlikle devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.